Ägg och ansjovis smörgås recept

Kost- och motionsdagboken v 19

Surdegsbröd med kokt äggochansjovis,yoghurt med bär och granola. Fiberhavregrynsgröt,kokt ägg med ansjovis
Dagens recept: Marinerade kalla ägg

Dagens recept: Marinerade kalla ägg

Blanda hårdkokta hackade ägg med keso och krydda med kaviar, ansjovis eller rensad böckling och du har en matig sallad att servera med mörkt bröd
Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Hacka ansjovisenoch skala och hacka äggenoch rödlöken. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser
Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Hacka ansjovisenoch skala och hacka äggenoch rödlöken. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser
Dagens recept: Gubbmacka

Dagens recept: Gubbmacka

Snåla inte på ägg- ochansjovisröran, smörgåsen ska vara en riktig baddarmacka för en karl. Både annorlunda och litet ovanligt blir det om du fyller urholkad färsk gurka med ägg- ochansjovisröran i stället för att lägga den mellan brödskivor
Påsklördag!

Påsklördag!

Hacka ägg, lök ochansjovis. Vad sägs om gubbröra, räkor i glas med sweet chilisås och dillsås, gubbröra med kallrökt lax, lite sill, klassiska äggetoch en laxbit
Baconpastej…

Baconpastej…

Mjölet pudrades över ochäggen knäcktes i ett i taget med blandning mellan varven. Salt, peppar, ansjovisspadoch finhackad ansjovis tillsattes och blandade återigen allt väl
Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Hacka ansjovisenoch skala och hacka äggenoch rödlöken. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser
Leverpastej

Leverpastej

Lägg lever, lök, äpple ochansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn. Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram, ev
Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Hacka ansjovisenoch skala och hacka äggenoch rödlöken. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser

Knuds danska leverpastej

Tillsätt mjölk, ägg, salt, peppar, nejlikor och socker och blanda väl.  Blanda lever, fläsk, lök ochansjovisoch kör i matberedare till fin färs

Lucka fjorton: Jansson

En fru Elvira Stigmark bjöd, efter biobesöket, på en varm smörgås med potatis, äggoch två ansjovisfiléer, och idén till Jansson var född

Aptitretare med ägg och ansjovis

Rör ihop ägg, äpple, rödlök och kapris med crème fraîche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Lägg 3 hoprullade ansjovisfiléer på varje smörgåsoch garnera med dillkvist. 1 st ägg. 1 st ansjovis

Ansjovissallad på smörgås

Hacka ansjovisochäggoch blanda med lök, kapris och dill. Garnera med kaviaren och oliverna ochläggsmörgåsarna på luftig grön salladsbädd

Sankte Pers smörgås

Lägg ett lager purjolök på, sen ansjovisoch på det skivat ägg. Klicka detta över smörgåsarnaoch gratinera tills fluffet fått en gyllenbrun färg