Äppelchutney recept

Äppelchutney

Äppelchutney

Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skala löken. Hacka bananen. Mixa äpple och lök hastigt. Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och socker
Äppelchutney som passar till det mesta

Äppelchutney som passar till det mesta

Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Äppelchutney med mandel

Äppelchutney med mandel

Skala, kärna ur och skär äpplen i 2 cm stora bitar. Skala och hacka lök. Strimla de torkade aprikoserna. Lägg frukt och lök i en kastrull till sammans med

Koka äppelchutney!

Dessutom gjorde alltid mormor äppelchutney. Chutney på äpplen är någonting som jag har funderat på att pröva i flera år, utan att komma till skott
Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Ingredienser Portioner. Ger 1 stor sats 1 kg syrliga äpplen 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar) 2 kanelstänger 1 tsk riven färsk ingefära 4 dl äppelcidervinäger 5 dl rårörsocker Lägg till i inköpslistan
Äppelchutney

Äppelchutney

Eftersom vi har en hel del äpplen att ta hand om gjorde jag en dubbel sats av äppelchutneyreceptet som följer
Äppelchutney

Äppelchutney

Har du inte prövat att göra äppelchutney. Här kommer mitt recept i repris. Gott till indiska rätter, men också till lamm kyckling och fläskkött utan den indiska smaksättningen
Äppelchutney.

Äppelchutney.

Behåll skalet på äpplena , men ta bort kärnhusen. Skär i knappt centimeterstora kuber. Finhacka löken. Fräs sedan upp chiliflarnen och kryddorna i en kastrull med olja

Susannes äppelchutney

Skala äpplen, lägg i kallt citronvatten (1 citron). Skär äpplen i bitar ca 2x2 cm. Lägg ner hälften i en kastrull, pressa 1 citron över
Äppelchutney

Äppelchutney

Ingredienser. 2 gula lökar. 1 kg syrliga äpplen. 2 dl äppelcidervinäger. 3 dl socker. 1 dl sultanrussin (kan uteslutas)
Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

Gör så här Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull
Kryddig äppelchutney

Kryddig äppelchutney

Ingredienser Portioner. 1 1/2 l 1 1/2 kg fasta sommaräpplen 2 lime 4 gula lökar 4 vitlöksklyftor 3 dl rödvinsvinäger 8 dl Brun Farin 1 dl russin 3 msk malen ingefära 2 tsk salt 1 krm kajennpeppar Lägg till i inköpslistan
Äppelchutney

Äppelchutney

Skala äpplena och skär dem i grova bitar. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull. Hacka löken grovt och lägg den i kastrullen
Äppelchutney

Äppelchutney

Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Äppelchutney med ingefära

Äppelchutney med ingefära

Äppelchutney med ingefära. Syrliga svenska äpplen 500 g. Torkade aprikoser 10 st. Vitlök 3 klyftor. Gul lök 1 st
Äppelchutney

Äppelchutney

) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken. Jag har haft en riktig äppelhelg med tillagning av mos, paj, kräm och chutney