Älggryta kantareller recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Här puttrar älggrytan med lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice. Stek på kantarellerna i het panna utan smör tills vätskan kokat bort
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

5 l trattkantareller. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken. Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Servera älggrytan med pressad eller kokt potatis, gelé och lättkokta sockerärtor. Dela kantarellerna om de är stora och förväll dem
Älggryta

Älggryta

Tillsätt grädden, kantareller, soja, kryddor och maizena. 1 burk kantareller (190 g). Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken
Husets älggryta

Husets älggryta

Tillsätt fond, gelé, vinäger och trattkantareller. smulade trattkantareller. Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet
Älggryta

Älggryta

Rensa kantarellerna och fräs dem i matfett tills de är gyllenbruna. 300 g kantareller. Skär köttet i bitar ca 2 x 2 cm
Älggryta från Härjedalen

Älggryta från Härjedalen

Slå sen i grädden och tillsätt kantarellerna och låt koka ihop. 1 burk kantareller i vatten. Skär köttet som kalopsbitar

Älggryta med gorgonzola och björnbär

300 g kantareller eller annan svamp. 300 g kantareller eller annan svamp. Den här helgmiddagen gjorde vi för någon vecka sedan och den är något av det godaste jag ätit på länge
Älggryta med enbär

Älggryta med enbär

Tillsätt de stekta kantarellerna, red av och ät. 1210 g stekta kantarellerSå här gör du 80 minuter Skär köttet i grytbitar, hacka löken och tärna morötterna
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

krattkantareller. Stek kantarellerna och låt de koka med i grytan de 10 sista minuterna. Stek köttet runt om i smör i en stekpanna
Älggryta

Älggryta

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g Älgkött 1 st Gul lök 2 st Morötter Nymald svartpeppar salt 3 dl vatten 1 st Köttbuljongtärning 2 dl Vispgrädde 6 st Enbär (krossade) 1 tsk Timjan 1 msk Svartvinbärsgelé 209 g Gula kantareller (konserverade eller förvällda)
Älggryta med enbär och svamp

Älggryta med enbär och svamp

En liten del av skogens konung fick bidra till en helt underbar gryta med smak av både enbär, kantareller och trumpetsvamp
Mormor Esters älggryta med porter och bär

Mormor Esters älggryta med porter och bär

svartvinbärssylt 200 gram kantareller 1 msk Mat & Bak smör 0 salt 0 svartpeppar 1 dl lingon , el. Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st gul lök 4 st morötter 2 st palsternacka(or) 1,2 kg älgkött , skuret i grytbitar 2 msk Mat & Bak smör 2 msk rapsolja 7 dl vatten 6 msk viltfond 1 flaska(or) porter 2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 st lagerblad 1 msk enbär , mortlade 0,25 kruka(or) färsk timjan , 5 kvistar, plus lite till servering 2 dl vispgrädde 5 msk messmör 1 msk lingonsylt , el