Brunkål passar perfekt till julskinkan. Nu för tiden när man köper färdiglagad skinka brukar jag använda spadet som blir i julskinkeförpackningen till brunkålen
Ingredienser. 1500 g vitkål. smör att steka i. 5 msk fibersirap eller mörk sirap. 3 dl stark buljong eller skinkspad (jag tog 3 dl vatten och 2 oxbuljongtärningar)
Rör i färs och brunkål. 500 gr brunkål. Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla någon minut. Krydda med salt, vitpeppar och kryddpeppar efter smak
Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
Den avnjuts bäst med inlagda rödbetor, skånsk senap och kanske lite brunkål. Vi lovade ju er att ni skulle få veta vad som lagades till i köket igår och då är det väl på sin plats att avslöja det
Att ha någon annan kål än den bruna varianten på julbordet har vi aldrig provat, brunkål är det som gäller och så har det varit sen urminnes tider när det äts skinka, prinskorvar och köttbullar för vår del
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.