Lägg kycklingklubborna i en smord långpanna med skinnsidan nedåt. Ta kycklingen ur ugnen. Häll av överflödigt fett ur långpannan och häll i tomatsåsen och oliverna över kycklingen
Stycka kycklingen i bröst och kycklingklubbor. Dela brösten i halvor och dela kycklingklubborna. Det är viktigt att inte grytan är kall för då rinner kycklingsaften ut och du får en torr kyckling
8 kycklinglår med ben och skinn 1 dl vetemjöl 4 msk olivolja 2 gula lökar 6 vitlöksklyftor 1 gul och 1 röd paprika, ganska små 300 g champinjoner 1 stor morot 2 dl rött vin 10 kvistar timjan i en bukett 1 tsk torkad oregano salt 2 burkar krossade tomater. - Läs hela inlägget här 8 kycklinglår med ben och skinn
använd färre om du vill ha mildare smak 4 st vitlöksklyfta(or) , skalade och grovt hackade 600 gram körsbärstomater , (orangea körsbärstomater ger extra sötma) 3 msk oliver , blandade, marinerade av god kvalitet (urkärnade) 2 msk kapris , (skölj dem före användning om de ligger i saltlag) 12 st kycklinglår , filéer 1 knippa(en) basilika , färsk (ca 30 g) 0 st salt 0 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Det här blev riktigt gott. Milda, fina smaker som påminner om Wallenbergare. Och om vi inte hade haft den här bloggen hade vi förmodligen aldrig någonsin varken lagat eller ätit timbal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Den heta formen placeras sedan lämpligen på ett ugnsfast fat, som ställes direkt på matbordet, varefter locket tas av och den möra och aromrika kycklingen serveras direkt ur formen
Rör vid detta laget i persiljan och alla äggen. Dorar el pollo en un poco de aceite en una olla. Bryn kycklingen i lite olja i en kastrull på hög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.