Lättlagad fredagsfest och vin under hundralappen
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 12 vita sparrisar
  • 1 dl blandade nötter och frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor, grovhackade mandlar
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 3 msk finhackad dill
  • 100 g smör
  • 4 personer:
  • 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör +1 msk rapsolja till stekning
  •  
  • Salmorejo
  • 30 g vitt bröd, gärna surdegsbröd
  • 2 stora tomater
  • 1 vitlöksklyfta 2 krm chiliflakes
  • 1 äggula 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk sherry- eller rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 4-6 personer:
  • 4 mogna nektariner
  •  
  • Lag
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1/2 vaniljstång, snittad
  • 1 kanelstång 1/2 dl mandellikör, t ex Disaronno (nr 712, 164 kr/50 cl)
  •  
  • Gratinering och servering
  • 3-4 msk grovhackad mandel
  • 100 g vit choklad, grovriven
  • vispad grädde eller vaniljglass

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.