Saftiga havretekakor med xantangummi - utan gluten, ägg och mjölk
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 stora tekakor
  • 18 lite mindre
  • 4 dl kylskåpskall eller rumstempererad havregrynsgröt - ca 410 g 3 dl kallt vatten
  • 50 g färsk jäst
  • 2 msk dadelsirap eller flytande honung
  • 1 msk olja - rapsolja, mandelolja eller kokosolja t ex
  • 1 dl skalade hampafrön
  • ½ dl krossade linfrön
  • 1 dl hampafrömjöl
  • 7 - 8 dl havremjöl - eller hälften havremjöl, hälften rårismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk xantangummi - alternativt 1 msk husk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.