Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Fördela smeten i två smorda brödformar. 2 dl grovt rågmjöl. Blanda grahamsmjöl, havregryn, vetegroddar, rågmjöl, vetekli, vetemjöl, salt och bikarbonat
Man kan göra brödet i 2 st 1 ½ l form också. Riv äpplena och blanda dem med filmjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och häll i fil och äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.