BRÖD

BRÖD

  • 127 Recept
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Det blev även två valnötsbröd idag. För några år sen var jag på en chokladportvinsprovning i centrala Kalifornien ihop med en kusin och vänner
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Hej. Hoppas allt är bra. Här har det varit fullt upp om dagarna. Idag tänkte vi försöka hinna med att åka runt med inbjudningskorten till Lisas födelsedagskalas som hon vill ha för sina kompisar
Rysk råglimpa

Rysk råglimpa

Fördeg. Gör fördegen. Blanda jäst och vatten. Vispa i mjölet. Låt stå i minst 6 timmar. Huvuddeg. Lös jästen i vattnet och blanda i vetemjöl, fördeg, surdeg, honung och havssalt
Mammas franskbrödbullar

Mammas franskbrödbullar

När jag är hemma hos mamma och pappa finns det vissa saker jag tycker är lite extra mysiga att göra. Ligga på soffan, baka och sitta och virka tillsammans med mamma, till exempel
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Det här danska rågbrödet med surdeg är ett saftigt bröd med mycket tuggmotstånd. Brödet innehåller massor med nyttigheter som t
Snabbakat valnötsbröd

Snabbakat valnötsbröd

Blanda samman de torra ingredienserna, russin och valnötter i en stor bunke. Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen
Calzone med skinka och ost

Calzone med skinka och ost

Deg. Smula ner jästen i en skål och tillsätt vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, honung, salt och det mesta av mjölet
Kalljäst frukt- och nötbröd i korg

Kalljäst frukt- och nötbröd i korg

Lös jästen i kallt vatten. Tillsätt olja, salt, kli och mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt nötter och fikon i grova bitar mot slutet
Grekiskt lantbröd

Grekiskt lantbröd

Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det
Hembakat: Pitabröd

Hembakat: Pitabröd

Hembakat. Pitabröd. Jag älskar hembakat. Finns det någonting godare. Jag tror nästan inte det. Att baka själv ger så himla mycket fördelar
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Dagens recept: Mörka rågkakor

Dagens recept: Mörka rågkakor

DAGENS RECEPT 15-02-25MÖRKA RÅGKAKORDe här rågkakorna blir ganska mörka och tunna men de har kraftig smak och ger tänderna litet motion
Skållad råglimpa

Skållad råglimpa

Limpan påminner lite om Skogaholms gamla klassiker, men ändå inte. Den är saftig och smakrik tack vare skållningen och den långa jästiden