Vad kan passa bättre än god dip nu till helgen. Detta är dessutom en väldigt nyttig dip som ger kroppen massvis med protein, mineraler, fibrer och hälsosamma fetter
Visst blir man så otroligt glad av färgglad mat. Den här enkla och fantastiskt goda rödbetsdressingen bildar ett vackert komplement till sallad eller tillagade grönsaker
Den här bönröran är antagligen det godaste smörgåspålägget jag någonsin gjort. Serverad på mitt favoritbröd och toppad med ugnstorkade tomater och grovmald svartpeppar
Mmm. Jag inser att chokladhummus inte låter helt klokt, men testa och bli förvånad du också. Den här söta kikärtsröran smaksätts med kakao, dadlar och hasselnötssmör, vilket gör att den faktisk inte smakar kikärtor alls
Den här röran tar bara några minuter att göra och är så otroligt krämig och god. Den är ungefär som ett mellanting mellan hummus och guacamole och passar till exempel som pålägg, som dip eller till tacos
Vad kan man inte använda hummus till. Man kan ha det som dipp till grönsaksstavar och tortillachips, att bre på smörgåsen, som fyllning i baguette eller tunnbröd, uttunnad med vatten som salladsdressing eller helt enkelt som ett gott tillbehör på tallriken
En enkel och hälsosam salladsdressing som passar till de flesta grönsaker. Trevlig helg. Guldgul SalladsdressingLagom till ca 4 portioner sallad1 msk linfröolja1 msk äppelcidervinäger1 tsk dijonsenap1/2 tsk gurkmeja1/2 tsk örtsalt1/2 tsk svartpeppar1/2 tsk paprikapulver1
Det finns några riktiga veganklassiker som folk tycks förknippa med helvegetariskt leverne. Hummus är givetvis en av dessa, men som Mattias formulerade det i sin blogg Vegoriket