Doppa sen alla bollar i mjöl så att dom täcks helt med mjöl. Jag funderade lite på vad jag skulle hitta på och tänkte att barn älskar alltid köttbullar, så varför inte göra vegetariska såna
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Man kan lätt tro att det enda vegetariska alternativet till dessa är quornbullar, men det finns faktiskt något som både är otroligt enkelt att göra, och kan få den mest maniska köttälskaren att utbrista
Pitabröd med lamm och ajvar (mjölkfri). Under sina månader i Australien har han hunnit bli vegetarian så istället för riktiga köttbullar så bjöd jag på köttbullar gjorda av quorn och det blev riktigt smaskigt
Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör eller olja. Till julbordet detta år testades ett nytt recept i förhoppning om att hitta nya vegatariska köttbullar
Boken är fantastisk och mycket inspirerande - långt ifrån mina fördomar om att vegetariska kokböcker har trist lay out och är föga inspirerande för någon som mig som gillar vackra bilder (även om det på sistone finns flera bra "veggböcker" där "Slottsträdgården Ulriksdal" och "Grön mat
Väldigt behändigt att laga faktiskt – låt er inte skrämmas av att de ska kokas innan stekning, det är gjort på max tio minuter och stekningen går ju istället ännu snabbare sedan jämfört medköttbullar
Servera köttbullarnamed blomkålsmoset och rårörda lingon. Koka upp buljongen och lägg i köttbullarna. Mixa med stavmixer och tillsätt salt, peppar, vitpeppar och grädde
Riv moroten grovt och mixa de med det andra i bara några sekunder. Servera med sallad (eller t. Det blev ungefär 6 stycken, jag hade bara inte med alla på bilden
Finhacka rödlöken och blanda i den med resten av ingredienserna. Både sonen ( då) och svärmor är vegetarianer och jag gjorde därför ett försök på vegetariskaköttbullar som blev mycket goda och uppskattade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.