Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Hallontårtan fick tummen upp här hemma så jag testade att göra en chokladtårta, lika enkel, lika god tycker jag
Innan servering då blandar du ihop frön, mjölk, kokosflingor med kokosolja och honung. Raw och vegan. Pressa ut saften från en jordgubbe (antingen får du ha låtit den tina när kakan varit inne i frysen eller så värmer du den lätt i kastrull/mikro och pressar ut med hjälp av en gaffel) och droppa sedan jordgubbssåsen över bitarna
Innan servering då blandar du ihop frön, mjölk, kokosflingor med kokosolja och honung. Jag hade då gjort en efterrätt som var såväl raw och vegan, samt fri från laktos, gluten, raffinerat socker och ägg
Ibland på helgen är jag sugen på någpt sött och gott, men istället för att ta något med en massa socker och annat i så brukar jag baka något gott och sockerfritt
Så idag bjuder jag på ett recept på en rawchokladtårtamed lemoncurd. Så det vill jag fira med er. Har avnjutit med den byns ungmarthor ikväll och den föll i smaken för allihopa
+ Rivet skal av apelsin, dessert-olivolja med apelsinsmak, raw cacao nibs. Choklad-avokadomousse med apelsinskal och dessertolivolja med smak av apelsin är det mer exakt vad jag skulle vilja ha
Servera med färsk frukt eller bär. 3,5 dl valfria nötter jag brukar använda paranötter, mandel och cashewnötter2 msk kokosolja15 st blötlagda dadlar 3 msk raw kakaoMixa allt väl tills du fått en fast massa och tryck ut i en liten pajform med avtagbar kant, täck och ställ in i frysen. 1 dl smält kokosolja2 stora mogna avokado3 dl cashewnötter1 dl raw kakao2 msk raw honungMixa nötterna först till ett fint mjöl och mixa sedan ihop resten av ingridienserna, smaka dig fram beroende på vilken sötma och styrka på chokladsmaken. 3 msk raw kakao. 1 dl raw kakao
De var också väldigt nyfikna på att få smaka lite raw food, så i och med den beställningen komponerade jag ihop ett nytt chokladtårtsrecept som jag tänkte dela med mig nu
Täck insidan av en vanlig brödform med bakplåtspapper och tryck ut smeten till ett jämt lager. Dessa små go'bitar är fulla av nyttigheter från nötter, dadlar, raw kakao och mullbär bland annat
Tryck ut smeten i en form med löstagbara kanter. Ställ i frysen medan du gör fyllningen. Öppna den kylda kokosmjölken och gröp ur grädden (om den inte stelnat, se till att inte få med för mycket av kokosvattnet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.