Nyårsfesten blir extra lyxig med läckra snittar till champagnen. Snittar till champagne. Snittar till champagne och bubbel gör nyårsfesten glammigare och godare
Bakade en underbar kladdkaka igår som jag hittade recept på i tidningen Hembakat. Eftersom den har kanel och kardemumma i fudgen så blir det en ganska julig smak vilket jag gillar
God morgon på er. Hoppas att ni får en härlig lördag. Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några scones till frukost – en god och mycket trevlig start på dagen
) Imorgon blir det trerätters födelsedagsmiddag igen hemma hos oss. Vill du inte lyxa till det riktigt så mycket att du vill ha lamm kan du så klart byta ut mot något annat kött, till exempel karrékotletter
Ugn. 200 grader. Vispa ägg och socker pösig. Vispa ner det smälta smöret. Blanda mjöl, bakpulver och kanel, här lägger jag bort elvispen och rör ner för hand
Blötlägg aprikoserna i vatten över natten. Skär aprikoserna i små bitar. Riv pumpan grovt. Blanda aprikoshacket, pumpan och apelsinjuicen i en gryta och sjud under lock i 20 minuter
Snabblagat och lyxgott tänkte jag och skaffade hem råvaror till vinterns favoritförrätt, frasiga rårakor serverade med löjrom, gräddfil och hackad rödlök
Pastasåsen kommer färdig från ICA, började så seent med middan så jag tyckte att jag inte hade tid och göra egen, jag vet, det är en dålig ursäkt, men jag pimpade upp den lite med salt, peppar och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.