Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Stektankbröst – stektankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt. Festlig fransk rätt med apelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton
Servera de stekta kycklingbrösten medklyftpotatisen, fetaostsåsen samt salladen. Stekt kycklingfilé. Skölj klyftorna i vatten i ett durkslag, torka med lite papper och blanda dem med olja, salt och vitpeppar i en långpanna, ugnsform eller ugnsfast stekpanna
Torka och salta och peppra ankbrösten. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
Rutade bröstet på fettsidan, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över och stekte i het torr panna, först på fettsidan och sedan på den andra
Värm upp en stekpanna, och stek ankbröstenmed fettet nedåt i c. Längst ner i receptet så finns det några riktlinjer på vilken temperatur ankan ska ha för att bli rare, medium eller well done
8 1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst) 2 msk smör eller margarin 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Rödkål 1 kg rödkål 2 äpplen 2 msk smör eller margarin 2 dl vatten 1 dl socker 1 dl rödvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 1 dl russin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.