En variant av den vietnamesiska rätten Pho Bo. För att laga den behöver du införskaffa. 3 citrongräsen stor bit ingefära1-2 scharlottenlökar3/4 dl kyckling eller kalvfondett paket risnudlar (4 port)olja1 morot1 paket sockerärtor100g böngroddar1 dl jordnötter4 skivor lövbiff1/2 dl jordnötterTa en ganska stor bit ingefära och ca
Ni förstår kanske att dagarna blir lite speciella när man burit in hela köket i tv-rummet. Jag minns inte ens vad vi ätit senaste dagarna men för att inte förstöra min alfabetsmat lagade jag idag 3 V-rätter
Satt och tittade på Rick Stein Far Eastern Odyssey här om dagen. Ett fantastiskt program där Rick Stein reser runt i bland annat Cambodia, Vietnam, Thailand, Sri Lanka och Malaysia och utforskar deras matkultur
Förra fredagen hade jag så grym lust på vietnamesiska vårrullar. Var på Stocka och de hade inte plättarna jag behövde för att göra dem, M-Gourmet hade inte heller
Nötkött går att hitta till billiga priser då och då. Vi pratar om hela köttbitar, ibland i en oformlig vakuumförpackning, ibland butiksstyckat, ibland från centrallagret
. Pho är Vietnams kändaste maträtt. Det är risnudelsoppa med färska örter i en fantastisk och säregen buljong och med antingen kött, skaldjur eller tofu
Det är som vanligt i januari, jag längtar efter lätta, asiatiska soppor. Nudelsoppor, kycklingsoppa, klar buljong, massor med citron, ingefära och koriander
Eftersom jag i samma veva blev så otroligt sugen på att laga Pulled pork, fattade jag det extremt ovegetariska beslutet att slå ihop dessa två rätter och fylla mina vietnamesiska pannkakor med både en massa smaskiga grönsaker OCH pulled pork
Det är en av mina alla tiders favoriter och I love it, I love it, I love it. Ni som har följt mig sedan min gamla blogg Matdériven kommer att känna igen det här receptet
Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
. Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö