Anders födelsedag med kräftskiva och schwarzwaldtårta
Postgårdsromantik
Postgårdsromantik
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vatten
  • 5 dl riven västerbottenost
  • 5 ägg
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar efter smak
  • 200 grader C. Mixa samman botten och kläm ut den i en smörad form. Förgrädda i 10 minuter Vipsa samman ägg, grädde, salt och socker. Tag ut pajbotten ur ugnen då den är klar, strö över osten och häll över äggsmeten. Grädda i cirka 40 minuter Arvid var riktigt förtjust i kräftorna - pajen ville han inte prova - "Jag tycker inte om ost i paj förstår Du." Ingen av oss gillar snaps och jag gillar dessutom inte öl. Men ett gott vin slinker ner. Jag hade smitit in på systemet och köpt en flaska Comtes d'Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg (nr 2175, 149 kronor, 100% riesling) från Alsace, Frankrike, på systemet under veckan. Anders skulle gissa druva och land. Anders var helt säker på att jag tagit något ur vinskåpet. Hans tankar gick i banor som : "Vad gillar Lena? Albariño från Spanien. Det klämmer jag till med". På uppmaningen att strunta i vad vi hade i vinskåpet och gissa mer efter vad det faktiskt smakade kom det "Riesling" direkt. Fruktigt med hög syra. Som riesling ska smaka då det är som bäst!!!
  • Bottnar
  • 3 dl hasselnötter
  • 4 dl florsocker
  • 3 äggvitor Fyllning och garnering
  • 300 g blockchoklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl vaniljkräm
  • röd karamellfärg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.