200 grader
C. Mixa samman botten och kläm ut den i en smörad form. Förgrädda i 10 minuter Vipsa samman ägg, grädde, salt och socker. Tag ut pajbotten ur ugnen då den är klar, strö över osten och häll över äggsmeten. Grädda i cirka 40 minuter Arvid var riktigt förtjust i kräftorna - pajen ville han inte prova - "Jag tycker inte om ost i paj förstår Du." Ingen av oss gillar snaps och jag gillar dessutom inte öl. Men ett gott vin slinker ner. Jag hade smitit in på systemet och köpt en flaska Comtes d'Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg (nr 2175, 149 kronor, 100% riesling) från Alsace, Frankrike, på systemet under veckan. Anders skulle gissa druva och land. Anders var helt säker på att jag tagit något ur vinskåpet. Hans tankar gick i banor som : "Vad gillar Lena? Albariño från Spanien. Det klämmer jag till med". På uppmaningen att strunta i vad vi hade i vinskåpet och gissa mer efter vad det faktiskt smakade kom det "Riesling" direkt. Fruktigt med hög syra. Som riesling ska smaka då det är som bäst!!!
Servera laxen med nykokt potatis (pressad), sallad och citronklyfta. Den har varit med här på bloggen tidigare, men den är helt klart värd att lyfta fram igen
Till sist vill vi bara visa er var vi höll hus på kräftskivan, för det är så att A&I även har andra likheter med Ernst, förutom den goda maten de kockar
En hektisk och rolig tid med andra ord. s konfektyravdelning är synonymt med påsk för mig. Påsken väntar runt hörnet och så även en hel del födelsedagar bland mina nära och kära
Födelsedagen firades lite i förväg i söndags då jag bjöd en kär vän på denna grymt goda kaka. en sockerkaka smaksatt med mitt favorit-Earl Grey (från Pekoe, du hittar det här) och toppad med härligt sötsyrlig citronfrosting
Dagen har börjat med sång och ytterligare några superfina presenter på sängen, men eftersom familjen var här och firade min födelsedag igår blir det antagligen inte mycket mer firande idag
Man kan täcka över med folie efter halva tiden. Serveras med fördel pressad potatis eller hasselback. Sätt ugnen på 225 grader och bryn filéerna så de får fin färg och lägg över i en form. Blanda ihop crème fraichen med övriga tillbehör och låt små sjuda i ca 5 minuter och smaka av. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills den känns klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.