Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Krydda köttet ordentligt med salt, peppar och timjan. Servera med en god potatisgratäng, potatissallad eller klyftpotatis
Lägg fransyskanmed nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. Helstekt fransyska. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
Späd med vatten och tomatpuré eller tomatjuice. Servera grytan överströdd med hackad persilja och. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Varva dem med timjanen i väl rengjorda burkar med lock. Jag såg att de hade fina små tomater i affären och kom och tänka på mormors inlagda tomater som hon brukade göra
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Skiva tomaterna, hacka rödlöken och strimla kasslern. Den borde väl funka att ta hyffsade bilder med. Blir perfekt att ta med på semestern till Tunisien i juli också
Häng upp handduken med köttet i ett soligt söderfönster. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen 4-5 dagar. Lägg i kylen 1 dag och skiva sen köttet i lövtunna skivor, gärna med skärmaskin. 1 kg fransyska (eller annan nötstek)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.