Pepparstekt oxfilé med potatiskaka, paprika- och kronärtskocksragu, krämig rostad vitlökssås _del av nyårsmenyn

Ingredienser

  • 400-600 g Oxfilé
  • 1 dl grovkrossad pepparmix, (grönpeppar, svartpeppar, rosépeppar) Obs spar ca 3msk av pepparmixen till såsen
  • 4 msk Smör till stekning
  •  
  • Sås
  • 1 st Schalottenlök
  • 5 st Ugnsrostade vitlöksklyftor, skalade och mosade, alternativt ca 1 msk av torkad rostad vitlök
  • 3 msk Pepparmix, se ovan
  • 2 msk Tomatpure
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 dl Kalvfond, (d.v.s. om du inte gjort egen, utblandad från flytande koncentrat eller motsvarande.)
  • 2 dl Vispgrädde
  • 4 cl Cognac
  • Salt från kvarn
  •  
  • Paprika- och kronärtskocksragu
  • 1 st Gul paprika
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st burk med kronärtskockshjäran
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl Hackad bladpersilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.