Lergrytan har äntligen börjat komma tillbaka i igen och kommentarer känns nästan överflödiga när man ska försöka beskriva hur stor skillnaden blir med en kyckling stekt i lergryta mot att bara steka den i ugn i en vanlig form
Jag bjuder på ytterligare ett recept idag när jag ändå har igång datorn och har lite tid över. Jag har just stoppat in en kyckling i ugnen min lergrytekyckling som är så himla god
Vissa av er såg när Håkan gick helt "agurk" på en kyckling här om veckan. Nu var det inte så farligt som det såg ut och kanske verkade, kycklingen hade redan gått hädan och det som hände var inget värre än en prepparering så smakerna skulle gå in i köttet
Hej svejs. Hoppas ni har det bra. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad. Jag (liksom många andra) har ju som plan att NU börjar mitt nya nyttigare liv, som alltid efter nyår
Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Foto. Jurek Holzer. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
800 gram skinkstekkryddor vitlök timjan rosmarin chili salt och peppar krydda steken med massor av kryddor och lägg i en plastpåse att marinera i ett dygn
Fick en väldigt bra kokbok som heter Hela sveriges husman, av en mycket kär vän. Och detta receptet lockade mig först, och jag måste säga att det var riktigt grymt gott
Den här veckans middagar bestämde vi i söndags genom att göra en veckomatsedel. Inspirationen till recepten fick jag när jag köpte en bilaga till GT som heter GI & Hälsa
Lättlagad kasslergryta med lök, champinjoner och ädelost. =)Kasslergryta med ädelost700 g kassler1 gul lök200 g champinjoner3 dl vatten1 msk kalvfond3 dl matlagningsgrädde2 msk vetemjöl (+ lite vatten)150 g ädelostStrimla kasslern, hacka löken och skiva champinjonerna
I helgen har hela familjen varit samlad så mysigt. Vi började fredagen med att hämta Julia i Örebro på stationen och åt på favoriten Tanh Tai i Kristinehamn