Kikärtsbiffar – vegetariskt recept som smakar bra
Absolutman
Absolutman
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 minuter varav 15 min arbetsinsats och resten väntan, men det kräver lång förberedelse
  • 3-5 kr per portion
  • Rapsolja (även att steka i)
  • Potatismjöl
  • 2 dl kikärtshalvor läggs i kallt vatten och får stå så i minst åtta timmar (men kan stå kallt i ett par dygn)
  • dl
  • av
  • med
  • 20 min Tillvägagångssätt:
  • 1 a. Ta fram stekpannan
  • 1 b. Täck botten med rapsolja och hetta upp ordentligt. Det gör inget om det börjar ryka lite.
  • 2 a. Mosa de kokta kikärtshalvorna
  • 2 b. Tillsätt kikärtshalvemoset
  • ca
  • 2 c. Tillsätt kikärtshalvemoset
  • 2 d. Krydda , blanda och smaka av
  • 3 a. Stek kikärtshalvemoset: Tag en barnaknytnävestor klick, lägg den i den heta stekpannan och platta till den så att den blir tjock som en pannbiff (ca 1 cm).
  • 3 st ryms samtidigt i en fullstor stekpanna
  • 3 b. Stek på full värme ca 1-2 min, vänd med stekspade och stek 1-2 min till. Tag ur.
  • 3 c. Tillsätt ny olja, låt panna återfå hetta och fortsätt steka i omgångar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.