600-800 g
Lax och vit fisk, exv. Msc-märkt torsk. Beräkna 100g/person om du vill ha ganska lite grönsaker jämfört med fisk i grytan, annars kan du ta lite mindre, bönorna innehåller också protein. Skär fisken i mindre kuber.
3-4 lök,
hackade
3-4 morötter,
stora, skurna i slantar
2 st
broccoli, buketter och även stjälk går bra, skuren i bitar
2 paprika,
röd och grön, skurna i mindre bitar
1 burk
bambuskott, sköjlda
500 g
haricots verts, vi använder frysta nu när det inte finns färska, vägrar använda importerade menlösa från Kenya!
3 burkar
kokosmjölk (Försök hitta utan stabiliseringsmedel som är dåligt för tarmarna, kokosmjölk ska skikta sig i burken, det är helt naturligt och behöver inte stabiliseras)
Grön currypasta (finns från märket Geo organics som inte innehåller en massa skumma tillsatser. Den är ganska stark!)
Servera med grillade grönsaker och aioli. Grön aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Eftersom kvällen gäst fördrog lax föll valet på det och kompletterades så med såsen och sparris. Med lite ytterligare vin samt grädde skulle man lätt kunna vispa ihop en riktigt god sås till en bit fisk
Laxmed salt,citronpeppar,rivet citronskal och lite rapsolja. koka broccoli och häll av vattnet mixa ihop med lite crémefrachie, örtsalt och svartpeppar
Dela laxskivorna i mindre bitar och garnera med dem och en liten bit skivad citron. Mixa sojabönornar med olivolja och citronsaft i matberedare eller med mixerstav
Rödkål med flingsalt olja salt och vinägerGrön kall sås. Stekt potatis med gul lök och morötter. Lax i ugn 15 minuter med olja,citronpeppar och lite salt. 2 dl gröna frysta ärtor1 mjuk avocado1,5 dl crémefrachie 1 msk. - Läs hela inlägget här 2 dl gröna frysta ärtor
Vänd i gurka och krydda med salt, peppar och socker. Servera till potatisen och laxen. Krama ur vätskan och mixa med crème fraiche, basilika och persilja
Servera med limeklyftor 1 gul lök. 1 1/2 msk grön currypasta. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar
Koriandergravad laxmedgrön honungs- och senapssåsPortioner. Blanda samman socker, salt, vitpeppar och koriander och gnid in den ben- och skinnfria laxenmed blandningen
Jag utgick från kokboken Jacobs Hälsokök det jag ändrade var att jag stekte med ekologiskt kokosfett (Jacob hade olivolja) och sedan hade jag i mer currypasta
Jag tänkte dela med mig av receptet på den goda gröncurrygrytan och så ska jag ta mig lite rester. Rör ner de pressade vitlöksklyftorna, gröncurry paste och limesaften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.