Smörgåstårta
Taste by Louise
Taste by Louise
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 52 Helger – Smaker för årets alla tillfällen”. En modern smörgåstårta med polkabetor, svensk pesto, kallrökt lax, räkor och löjrom. Det kan inte bli annat än gott! foto: Stefan Edetoft.
  • Bjud på klassiskt vis på smörgåstårta, men i ny och modern tappning.
  • Tid: 60 minuters tillagningstid + 2 timmar i kylen
  • 8 portioner 2 ljusa runda rågbröd
  • 75 g smörgåssmör
  • 150 g naturell färskost
  • 3 polkabetor, skalade
  • 1 knippe grön sparris
  • 1⁄2 rödlök 300 g kallrökt lax, skivad
  • 150 g handskalade räkor
  • 8 havskräftor, skalade
  • 50 g löjrom till garnering blandade salladsblad till garnering
  •  
  • Svensk pestofyllning
  • 1 dl mandel
  • 1 knippe dill (spara några vippor till garnering)
  • 65 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta 1⁄2 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 1⁄2 dl rapsolja
  • salt och nymald svartpeppar
  • 1 1⁄2 dl grovriven vällagrad ost (t.ex. prästost, Västerbottensost eller sveciaost)
  •  
  • Räkfyllning med kapris och äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g handskalade räkor
  • 1 äpple 1⁄2 dl kapris
  • 1⁄2 citron, rivet skal och pressad saft salt
  • 1 krm cayennepeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.