Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Midsommar: vegansk skagencheesecake

Midsommar: vegansk skagencheesecake

Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg. Nuförtiden är det typ omöjligt för mig att fira en högtid för mig utan att äta vegansk skagenröra
Mustig rotsakssoppa

Mustig rotsakssoppa

Åter igen blir det en soppa, denna gången på blandade rotsaker. Snart är januari och oxveckorna över, så sen slipper ni se några sopprecept från mig på ett tag
Gräddig Rotfruktssoppa

Gräddig Rotfruktssoppa

 . Jag gillar verkligen soppor i alla de former. Sen är det nog faktiskt så att jag måste ha ett gott bröd till

Kalkonlår

Recept. Es. sön, 2014-01-26 19. 21. 3. (0). Fräs ånga kalkonlåren i några minuter i en gryta med lock. Häll i vatten så kalkonen täcks
Apelsin & morotsmarmelad

Apelsin & morotsmarmelad

Sylt och marmelad är gott på bröd. Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
Apelsinmarmelad

Apelsinmarmelad

Idag har jag varit med chefen på min praktikplats på ett frukostseminarium på tv4.   …kan man ju prova på att koka apelsinmarmelad
Minipajer med ansjovis och rödlök

Minipajer med ansjovis och rödlök

Börja med att arbeta ihop pajdegen. Ställ den i kylskåp i minst 30 minuter. Under tiden fräses den hackade rödlöken i smöret
Sommar = Filbunke

Sommar = Filbunke

Varje sommar sätter vi filbunkar. Det är bara två ingredienser i en filbunke, gräddfil och mjölk. Problemet kan vara att få tag i mjölk eftersom den ska komma direkt från bondgården, fortfarande ljummen

Kaffeost....guds gåva....

3 kommentarer. Anonym8 augusti 2011 15. 25Ohhh. jag minns att min mamma gjorde något sådant. Hon brukade lägga den i en korg av rotslöjd för att få ett fint mönster
Katrinplommonkräm

Katrinplommonkräm

Katrinplommonkräm är en efterrätt som vi alltid äter efter julbordet hos mina föräldrar. Lite i senaste laget - men det kommer ju fler jular