Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan
Lägg vatten, pepparkorn, kryddpeppar, lagerblad, 1 finhackad lök och fond i en gryta. Låt det puttra i cirka 10 minuter innan du lägger ner kyckling, potatis och morötter
Den här smörgåspepparkakan är min absoluta favorit när det gäller allt i pepparkaksväg. Min mamma brukade baka det här när jag var yngre varje jul – men jag skulle kunna äta den året om
Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärningar. Skala löken och hacka den grovt. Fräs paprika och lök i olivolja i stekpanna några minuter utan att de får färg
För ett tag sen efterlyste jag era bästa tips på skånska sommarkaféer (se lista nedan). Från Förslöv i norr till Skivarp i syd – här är läsarnas tips på somriga kaféer i Skåne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.