Färsfyllda zucchinibåtar har väl egentligen inget revolutionerande nyhetsvärde i sig, men ibland behöver man bli påmind om gamla säkra kort när inspirationen tryter och man finner sig ståendes i mataffären med en påse micropop i handen och funderar på om det ändå inte skulle kunna vara ett alternativ till middag
”Tapenade”gratinerade köttfärsfyllda zucchinibåtar toppade med sesamfrön. Komponera zucchinibåtar. Fyll zucchinibåtarna med färs, sväng över en sträng med tapenade, strö över med sesamfrön och gratinera i ugnen ca 15 minuter
Ta lite kokosolja på fingrarna och smörj insidan av zucchinibåtarna. Det blir två zucchinibåtar och beroende på vad du serverar till så kan det räcka till två personer men en person kan själv utan problem äta båda båtarna
Fördela blandningen i zucchinibåtarna och strö över den rivna osten. DAGENS RECEPT 14-10-26VICKNINGSRÄTT MED ZUCCHINISmå zucchini smakar verkligen härligt som liten vickningsrätt eller entrérätt och kan med fördel fyllas med en rest av stekt kött eller köttfärs
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Halvera zucchinin på längden och gröp ur kärnhuset. Lägg in en smord form och förgratinera zuchinin10 minuter medan du gör köttfärsen
Idag rekomenderar jag råvaran zucchini. Passa på nu innan den svenska säsongen tar slut i oktober. )Zucchini är energisnål och innehåller bland annat kalcim (bra för skelettet), järn, kalium, magnesium och folat
Igår gjorde jag Zucchinibåtar till middag. Både nyttigt, lättlagat och gott. Vill man äta vegetariskt är det ju super lätt att byta ut köttfärsen med till exempel quorn
Fyll zucchinibåtarna (dessa kan frysas och lagas vid senare tillfälle ifall man gjort en stor sats). Använd vanlig grön avlång zucchini som inte är förstora