I det här fallet rörde det sig om ett gäng cocktailtomater som bakats i ugn med olivolja, vitlök, rosmarin och flingsalt, därtill en zucchini som behövde användas och mozzarella som var kvar sedan vår pizzakväll i slutet av höstlovet och också behövde användas
Blanda i en bunke pasta, zucchiniröran, riven mozzarella och grädde. Skiva zucchini och vitlök tunt. Värm saltad zucchini i en panna med successiv ökad värme
In a large bowl, combine ricotta, spinach, artichokes, parsley, mozzarella, garlic, and egg. Lightly sprinkle one side of zucchini with salt, then flip, and sprinkle with remaining salt
Gör ett till lager med resten och avsluta med skivad mozzarella och svartpeppar på toppen. Smör en ugnssäker form med smör, lägg ett lager med hälften köttfärs, sen zucchini och tillsist ricotta röran
Häromdagen gjorde jag en stor sats med ugnsbakad zucchini med soltorkade tomater. Ingredienserna är nästan exakt desamma som i receptet på det squashfräs, som jag lagt ut tidigare här på bloggen (se här), men zucchinin får en lite annan smak av att ugnsbakas istället för att stekas
Tärna fetaosten, skiva mozzarellan och lägg osten på zucchinin. Som pricken över i hamnade lite ost överst på halvorna innan dom åkte in i ugnen, ena halvan toppades med fetaost och den andra med mozzarella och måste vi välja en så blir det nog faktiskt mozzarellan som blev vår favorit
Ta bort underkanten av zucchinin och skär per zucchini 3 tjocka skivor på längden. Koka zucchinin i en stor panna med mycket vatten och med salt i 1-2 minuter. Lägg zucchinin i en ingesmord form och lägg skivor tomat och mozzarella uppepå (2 skivor tomat sen en skiva mozzarella). 2 zucchinis. 1 boll mozzarella (à 125 g) i skivor