Skär zucchini och urkärnade äpplen i bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. 400 g zucchini - även krokiga går bra, det är ingen skönhetstävling eller EU-koll. 145 g gul lök - 2 medelstora eller 3 små. 2 stora vitlöksklyftor. 400 g zucchini - även krokiga går bra, det är ingen skönhetstävling eller EU-koll. 145 g gul lök - 2 medelstora eller 3 små 2 stora vitlöksklyftor
När jag fick den senaste härliga korgen med nyskördade grönsaker från mina föräldrars lantställe omvandlades några av zucchinisarna, tomaterna, en rödlök och en del av den färska vitlöken till den här fräscha pastarätten
Gratinerad zucchini är en underbart smakrik rätt, trots parmesanosten är den relativt kalorisnål. Vill man skulle man kunna servera den gratinerade zucchinin som ett tillbehör till en köttbit, som en contorni i Italien
Stek köttfärsen på hög värme i lite smör tills den börjar få fin färg, tillsätt då lök och vitlök och låt steka ett par minuter till, Slå på tomaterna och det hackade zucchiniköttet, skölj ur tomatburken med vattnet och slå detta i pannan
lök. Jag har tidigare gjort pizzabotten på blomkål, quinoa och nu på zucchini. Toppa botten med tomatsås, lök, paprika, tomat och ost och fortsätt grädda tills osten smält