Zeta ricotta recept

Italiensk paj

Italiensk paj

Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens. Slå ricottablandningen över pajen. 1 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine. 150 g Zeta Feta. 1 dl Zeta Soltorkade tomater. 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano D. 2 dl ZetaRicotta. 1 msk Zeta Olivolja. 1pkt Zeta Mozzarella
Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Varva sås, spenat, ricotta och lasagneplattor i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök, vitlök och paprika i en gryta tillsammans med rikligt av olivolja och tomatpuré
Italiensk paj

Italiensk paj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner PAJDEG 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico 1 dl vatten , kallt FYLLNING 150 gram Zeta Fetaost 1 dl Zeta Soltorkade tomater Classico , hackade 2 dl , riven 1 klyfta(or) vitlök 3 st ägg 70 gram färsk bladspenat , strimlad 2 dl ZetaRicotta 1,5 dl vatten 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar , nymalen TOPPING 2 st plommontomater 1 paket Zeta Mozzarella , (125g) italiensk 1 kruka(or) färsk basilika , 10 blad Köp receptet
Oxfilé alla Venezia

Oxfilé alla Venezia

Resultatet blev en helstekt oxfilé med ricotta och spenatfylld tortellini, hyvlad parmesan och hemgjord pesto
Italiensk paj med mozzarella, tomat och basilika

Italiensk paj med mozzarella, tomat och basilika

Pajdeg1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vatten, kallt. Fyllning150 g Zeta Fetaost 1 dl Zeta Soltorkade tomater Classico, hackade 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån 1 klyfta vitlök 3 ägg 70 g bladspenat, strimlad 2 dl ZetaRicotta 1,5 dl vatten 1 msk Zeta olivolja salt svartpeppar, nymalen. Topping2 Zeta Plommontomater 125 g Zeta Mozzarella ca 10 färska basilikablad
Pizza Bianca

Pizza Bianca

Klicka på ricotta och krydda med salt och peppar. Gör degen enligt anvisningarna. Sätt ugnen på 250 grader
Fräsch dessert med jordgubbsrippel

Fräsch dessert med jordgubbsrippel

Jag utgick helt enkelt från två smaker som jag tycker passar så fantastiskt gott tillsammans - ricotta (jag tycker Zetas är godast) och jordgubbar
Tre sorters italiensk piadina

Tre sorters italiensk piadina

Piadina med ricotta och prosciutto cotto2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese 6 skivor Zeta Prosciutto Cotto ca 6 msk ZetaRicottaZeta extra jungfruolivolja classico (till stekning). Piadina med mortadella och mozzarella2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese 6 skivor Zeta Mortadella 2 Zeta Mozzarella (à 125 g) Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning). Piadina med mozzarella, tomat och basilika2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese 2 Zeta Mozzarella (à 125 g) 1 bifftomat 0,5 kruka färsk basilika Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning) flingsalt svartpeppar, nymalen
Färsk glutenfri gnocchi med salsiccia, paprikakräm och spenat

Färsk glutenfri gnocchi med salsiccia, paprikakräm och spenat

½ burk paprikakräm med ricotta - från Zeta. ½ burk paprikakräm med ricotta - från Zeta. Tidigare berättade jag för er att jag hittat så god färsk glutenfri pasta från da Carla när jag besökte Paradisets Matmarknad i Stockholm
Pizza Bianca

Pizza Bianca

Klicka på ricotta och krydda med salt och peppar. 2 frp Zeta Mozzarella á 125 g. 2 msk Zeta Olivolja. 3 msk Zeta Parmigiano Reggiano D. ½ - 1 burk ZetaRicotta á 250 g