Zabaione recept

Zabaione (klassisk italiensk efterrätt)

Zabaione (klassisk italiensk efterrätt)

Eftersom vi hade en halv flaska marsalavin kvar efter risottolagandet för två veckor sedan gav vi oss på klassikern zabaione
Lättfryst zabaione med melonsås

Lättfryst zabaione med melonsås

Min zabaione flöt mer ut och blev platt i kylen, men det påverkade inte smaken. Zabaione ghiacciato con salsa di melone
Äggkräm med citron och bär

Äggkräm med citron och bär

Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar
Torta di pere e cioccolato

Torta di pere e cioccolato

En mäktig och chokladsmakande efterrättskaka som kompletteras väl med en marsalabaserad Zabaionesås. Zabaione
Tiramisù

Tiramisù

Börja med zabaionen genom att vispa äggulor, socker och marsala till en luftig sås. Låt zabaionen svalna
Zabaglione

Zabaglione

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i rostfri skål eller värmetålig glasform. Häll sakta och under ständig vispning ner marsalavinet i äggblandningen
Nyår 2013

Nyår 2013

Till det serverade jag en klassisk zabaione med vispad grädde. Zabaione är en klassisk och enkel efterrättskräm

Glass i stora lass

Jag provade två nya smaker, zabaione och vitchoklad knäck, kan säga att ingen av dem va en besvikelse
Sparris med citronzabaione och parmachips

Sparris med citronzabaione och parmachips

Zabaione. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna. Skär av den nedre grova delen på sparrisen
Zabaione freddo

Zabaione freddo

Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig

Zabaione freddo

Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig

Zabaione

1. Vispa ihop ägg, socker och vin i en rostfri bunke. 2. Sätt bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt till en tjock och luftig kräm

Zabaione med röd frukt

Fördela bären på tallrikar och slå zabaionen över. 1. Vispa samman äggulor och socker i en kastrull eller rostfri bunke
Ljummen cocktail med Zabaione

Ljummen cocktail med Zabaione

Blanda ingredienserna till Zabaionen i en skål och koka i vattenbad under vispning tills krämen sakta tjocknar

frukt med zabaione

Recept. kushtrim. lör, 2013-09-07 07. 03. 30min. (0). FördelA yoghurten i 4 glas. Lägg bären ovan på. Lägg äggulorna i en kastrull
Hasselnötskaka utan mjöl

Hasselnötskaka utan mjöl

Servera med en annan specialitet från Piemonte, den härliga krämen Zabaione eller ringla över lite (eller mycket) uppvärmd Nutella och garnera med hela rostade hasselnötter