Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. benfritt kött av bog eller ytterlår. Tillsätt resten av smör och olja och fräs grönsaker och kryddor ett par minuter
smör. 600 g innanlår eller ytterlår. Skiva köttet i ca 0,5 cm tjocka skivor och bryn köttet i ett stekjärn i smör så att det får fin färg. 600 g innanlår eller ytterlår
Stek köttet på båda sidor i hälften av smöret. Skiva löken och bryn den lätt i resten av smöret. SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar. 2 msk smör
Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Stek det i lite smör. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)litesmör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här
Men nu är det så att receptkortet han använde härstammar från 70-talet och då kunde det visst heta afrikansk gryta med exotiska kryddor som nejlika, kajennpeppar och ingefära, plus att man ”om möjligt” ska använda jordnötssmör. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat. 3 msk smör (jordnötssmör om möjligt). 1 msk smör (jordnötssmör). Hetta upp jordnötssmöret (3 msk) i en gryta och fräs kött och grönsaker väl under några minuter. Blanda jordnötssmör (1 msk) med vetemjöl och rör ner i grytan. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat. 3 msk smör (jordnötssmör om möjligt). 1 msk smör (jordnötssmör)
ytterlår eller högrev. ytterlår eller högrev. 2 tsk smör eller margarin. 1 msk smör eller margarin. 2 tsk smör eller margarin. 4 tomater 1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g 1 burk konserverad svamp, ca 200 g 1 msk smör eller margarin
Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg. Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör, cirka 1 minut på varje sida. 2 msk smör. 1 kg fransyska eller ytterlår av nötkött