Ytterlår smör recept

Mustig viltgrytaGrytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår.
 Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.
Slökokt Sjömansbiff

Slökokt Sjömansbiff

smör. 600 g innanlår eller ytterlår. Skiva köttet i ca 0,5 cm tjocka skivor och bryn köttet i ett stekjärn i smör så att det får fin färg. 600 g innanlår eller ytterlår
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Stek köttet på båda sidor i hälften av smöret. Skiva löken och  bryn den lätt i resten av smöret.  SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar. 2 msk smör
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Rumpstek med oliver, fetaost och chili

Rumpstek med oliver, fetaost och chili

sitter ihop med ytterlåret men är mörare än detta. Bryn rumpsteken i en het stekpanna i smör. Jag är verkligen inne i en chiliperiod just nu
Mustig gryta med rödvin

Mustig gryta med rödvin

Stek löken och paprikan i smör tills de blivit lite mjuka. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår). 600 g nötkött (exempelvis ytterlår)
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta. Skala under tiden steklökarna och fräs dem några minuter i smör
Röda grytan

Röda grytan

högrev eller ytterlår. högrev eller ytterlår. 2 msk smör eller margarin. 2 msk smör eller margarin. RÖDA GRYTAN

Boeuf Bourgignon

Servera med kokt/pressad potatis, smörstekta brödskivor (ta rostbröd som du delar i mitten till två trekanten, stek dem hastigt i lite smör)
Annorlunda älggryta

Annorlunda älggryta

Stek det i lite smör. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)litesmör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här
Afrikansk gryta från 70-talet - det har hänt en del sen dess...

Afrikansk gryta från 70-talet - det har hänt en del sen dess...

Men nu är det så att receptkortet han använde härstammar från 70-talet och då kunde det visst heta afrikansk gryta med exotiska kryddor som nejlika, kajennpeppar och ingefära, plus att man ”om möjligt” ska använda jordnötssmör. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat. 3 msk smör (jordnötssmör om möjligt). 1 msk smör (jordnötssmör). Hetta upp jordnötssmöret (3 msk) i en gryta och fräs kött och grönsaker väl under några minuter. Blanda jordnötssmör (1 msk) med vetemjöl och rör ner i grytan. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat. 3 msk smör (jordnötssmör om möjligt). 1 msk smör (jordnötssmör)
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Koka dem i litet vatten med litet salt, smör och en aning socker tills vätskan nästan kokat ihop och blivit sirapsliknande
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Bryn köttet runt om lite i taget i en stekpanna med smör
Festgryta på nötkött

Festgryta på nötkött

ytterlår eller högrev. ytterlår eller högrev. 2 tsk smör eller margarin. 1 msk smör eller margarin. 2 tsk smör eller margarin. 4 tomater 1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g 1 burk konserverad svamp, ca 200 g 1 msk smör eller margarin
Sjömansbiff – klassiskt recept

Sjömansbiff – klassiskt recept

Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg. Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör, cirka 1 minut på varje sida. 2 msk smör. 1 kg fransyska eller ytterlår av nötkött
Gulasch | Receptfavoriter

Gulasch | Receptfavoriter

Bryn köttet i smöret några minuter. 800 gram högrev, fransyska, ytterlår eller annat grytkött av nötkött eller vilt. 2 msk smör