1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 150-200 gr rimmat sidfläsk. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
Den består av nötkött, rött vin, champinjoner, pärllök, rökt sidfläsk och kryddor. Under tiden som köttet kokar börja då med att skära bort eventuellt svål från sidfläsket och lägg ner det i grytan med köttet (detta lyfts sedan ur innan servering)
Börja med att steka det finstrimlade sidfläsket (ev. (Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. (Dag 2)150g Rökt sidfläsk, finstrimlat7,5dl Mörk kalvbuljong5dl Rött franskt lantvin 1dl Glögg (Tillför mycket kryddighet och lite sötma)½dl Balsamvinäger (Koncentrerad smak på flaska
Strimla sidfläsk, skölj och skär champinjonerna i kvartar samt skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Katja Kristoferson 280 gram sidfläsk. 1 kg nötkött , grytbitar, högrev ytterlår eller fransyska
Skär sidfläsket i små kuber eller klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. 8-10 portioner Ingredienser 1,5 kg nötkött (rostbiff, ytterlår, högrev, fransyska) 2 msk smör – eller så mycket som behövs 2 st morötter – bidrar med sötma men kan uteslutas 2 st gula lökar 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 4 msk vetemjöl 6 dl rött vin, Pinot noir eller chardonnay om möjligt. 5 dl köttbuljong, av fond några kvistar timjan (eller 0,5 tsk torkad) 1 st lagerblad 2  msk tomatpuré 3 st vitlöksklyftor 20 st steklökar 400 g champinjoner, små om det finns 2 paket bacon (280 g) eller ännu hellre tärnat sidfläsk  Beskrivning Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar
bog eller ytterlår. 150 g stekfläsk (lättrimmat sidfläsk). Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Skär bort svålen på stekfläsket och skär det sedan i 1 cm breda strimlor