Ytterlår sidfläsk recept

Boeuf Bourgignon

1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 150-200 gr rimmat sidfläsk. Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 25 steklökar 150-200 gr rimmat sidfläsk
Mumsig köttgryta - Boeuf Bourguignon

Mumsig köttgryta - Boeuf Bourguignon

1,2 kg nötkött ytterlår eller högrev. 200 gram rökt sidfläsk. / Barbro 1,2 kg nötkött ytterlår eller högrev. 200 gram rökt sidfläsk
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Den består av nötkött, rött vin, champinjoner, pärllök, rökt sidfläsk och kryddor. Under tiden som köttet kokar börja då med att skära bort eventuellt svål från sidfläsket och lägg ner det i grytan med köttet (detta lyfts sedan ur innan servering)
Biff Bourguignonne med potatispuré, syltlök och cornichons

Biff Bourguignonne med potatispuré, syltlök och cornichons

Börja med att steka det finstrimlade sidfläsket (ev. (Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. (Dag 2)150g Rökt sidfläsk, finstrimlat7,5dl Mörk kalvbuljong5dl Rött franskt lantvin 1dl Glögg (Tillför mycket kryddighet och lite sötma)½dl Balsamvinäger (Koncentrerad smak på flaska

Simon & Tomas Boeuf Bourguignon

Strimla sidfläsk, skölj och skär champinjonerna i kvartar samt skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Katja Kristoferson 280 gram sidfläsk. 1 kg nötkött , grytbitar, högrev ytterlår eller fransyska
Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 8 skiva(or) innanlår , (ca 600 g, ex- eller ytterlår 0,5 dl ansjovisspad 2 st morot 2 st äpple(n) 1 st gul lök(ar) 0 odefinierad fond , konc eller oxbuljongtärning ev 1 l steksky 2,5 msk dijonsenap , ca 1 st äpple(n) 1 st saltgurka , i stavar ev 1 st gul lök(ar) 1 st röd lök(ar) 4 skiva(or) kallrökt fläsk , (eller rökt sidfläsk) 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Till servering 1 odefinierad potatis(ar) , eller potatismos 1 odefinierad saltgurka , i stavar ev Köp receptet

Boeuf Bourguignon

Skär sidfläsket i små kuber eller klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. 8-10 portioner Ingredienser 1,5 kg nötkött (rostbiff, ytterlår, högrev, fransyska) 2 msk smör – eller så mycket som behövs 2 st morötter – bidrar med sötma men kan uteslutas 2 st gula lökar 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 4 msk vetemjöl 6 dl rött vin, Pinot noir eller chardonnay om möjligt. 5 dl köttbuljong, av fond några kvistar timjan (eller 0,5 tsk torkad) 1 st lagerblad 2  msk tomatpuré 3 st vitlöksklyftor 20 st steklökar 400 g champinjoner, små om det finns 2 paket bacon (280 g) eller ännu hellre tärnat sidfläsk   Beskrivning Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar

Biff bourguignon

Stek det hackade sidfläsket, champinjonerna och de grovhackade lökarna tills det har fått färg. 1kg grytbitar av ytterlår. 150 g sidfläsk

Sydfransk köttgryta

bog eller ytterlår. 150 g stekfläsk (lättrimmat sidfläsk). Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Skär bort svålen på stekfläsket och skär det sedan i 1 cm breda strimlor