En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår). 2 msk oxfond med rödvin. 1,5 dl rödvin. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår). 1,5 dl rödvin
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. 500 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår. 4 dl rödvin
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår
Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 3 dl rödvin. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 3 dl rödvin
Jag hade strimlat ytterlår, men det går med grytbitar eller liknande. rödvin. rödvin. Häll över vatten, 10 hela grönpepparkorn, 3 lagerblad, ngn tsk timjan, 2msk kalvfond, 1msk vinbersgele, morötter i bitar & 1-2msk rödvin. 1-2msk rödvin
högrev, ytterlår el. högrev, ytterlår el. 1/2 flaska rödvin. 1/2 flaska rödvin. Vi skulle ha lite vänner över en lördag i december, och jag ville gärna fånga julkänslan samtidigt som jag ville komma ifrån det klassiskt juliga
Gnid in ca 1½ kg benfri nötstek (jag hade ytterlår hemma) med en kryddblandning bestående av. Lägg i en ugnsfast form eller gryta, häll på 2 dl rödvin och sätt på locket. 3 burkar krossad tomat2 dl rödvin2 burkar med bönor (jag hade stora vita bönor hemma)2 hackade röda & gröna chili's2 hackade paprikor2 hackade lökar3-4 klyftor finhackad vitlök3-4 msk tomatpuré. 2 dl rödvin
Använd köttspadet som det släpper ur sig tillsammans med lite rödvin. Efter att de småländska skogarna än en gång hade levererat råvaror i form av ytterlår av älg så gav sig trion ut för att proviantera resten av middagen
Jag hade strimlat ytterlår, men det går med grytbitar eller liknande. rödvin. rödvin. Häll över vatten, 10 hela grönpepparkorn, 3 lagerblad, ngn tsk timjan, 2msk kalvfond, 1msk vinbersgele, morötter i bitar & 1-2msk rödvin. 1-2msk rödvin