Gärna nötytterlår. Toppa med smulad fetaost och hackad persilja. rapsolja svartpepparflingsalt 2st bakpotatisar 2st sötpotatisar3st palsernackor3st morötter 4st vitlöksklyftor, hela med skal 150g fetaost persilja
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. 500 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår. 1 dl grovhackade färska örter som persilja, timjan och gräslök
Garnera med strimlad persilja. 2 msk persilja. Börja med såsen. Skala och skiva löken. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme 3-5 minuter
Strö över persilja strax innan servering och servera ur grytan. Sjömansbiff4 portioner500 g lövbiff (eller skivat ytterlår)1 kg potatis av mjölig sort4 gula lökar1 stor morot1 stor palsternacka1 tsk timjan4 dl mörkt öl4 dl kraftig buljong (använd gärna mörk oxfond)1 lagerblad1 dl hackad persiljasalt, vitpepparSkala potatisen, moroten och palsternackan. 500 g lövbiff (eller skivat ytterlår). 1 dl hackad persiljasalt, vitpeppar