Ytterlår paprika recept

Kalvrullader med ättiksgurka, paprika & bacon

Kalvrullader med ättiksgurka, paprika & bacon

Rullader ska helst göras på ytterlår eller innanlår, men går ju att göra på "finare" delar om du inte orkar vänta på att rulladerna ska puttra en bra stund
Y som i Ytterlår

Y som i Ytterlår

Stekte färsk broccoli,svamp,lök och paprika. Vi åt ytterlår. Det är Y-vecka nu. Y är annars en bokstav som ser ut som en mutta tycker jag
Rumpstek med oliver, fetaost och chili

Rumpstek med oliver, fetaost och chili

sitter ihop med ytterlåret men är mörare än detta. Serverade den möra rumpsteken med marinerad fetaost, paprika och stuvade grönsaker
Mustig gryta med rödvin

Mustig gryta med rödvin

Skär schalottenlök och paprika i bitar. Stek löken och paprikan i smör tills de blivit lite mjuka. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår). 1 röd paprika. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår)
Gulasch | Receptfavoriter

Gulasch | Receptfavoriter

Tillsätt lök, vitlök, paprikapulver och kummin. lite paprika att tillsätta på slutet så ser det lite fräscht ut
BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

Ett exempel är att köpa innanlår eller ytterlår från nöt, vilket är det som vanligen används för att göra lövbiff (om jag fattat det hela rätt)
Gulasch på vildsvin

Gulasch på vildsvin

Fräs även hackad lök och tärnad paprika och lägg över i kastrullen. fransyska, ytterlår, rostbiff- 2 klyftor vitlök- 1 gul lök hackad- 2 msk tomatpuré- 3 paprikor gärna olika färger. gul, orange, röd- 1 lagerblad- 1 msk brödkummin- 1 tsk chilipulver- 1/2 tsk cayennepeppar- 1 msk paprikapulver- 1/2 citron - saft och rivet skal- salt och peppar- olja till stekning- ca 1 liter vatten- 1 tärning grönsakbuljong- ev 4 potatisar i små tärningar läggs i 15 minuter innan servering
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Skär ytterlåret i grytbitar. Skär paprikan i lite större bitar. Lägg ner dem i grytan och låt allt koka till paprikan får en mingod konsistens
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

högrev, ytterlår eller fransyska). högrev, ytterlår eller fransyska). 2 msk rökig paprika. 2 msk rökig paprika
Sjömansbiff på Ankars vis

Sjömansbiff på Ankars vis

Koka upp buljong, lagerblad, salt ,peppar, paprika pulver och öl och fördela detta över båda kastrullerna
Köttgryta med julens kryddor inspirerad av Nordafrika

Köttgryta med julens kryddor inspirerad av Nordafrika

högrev, ytterlår el. högrev, ytterlår el. 1 msk paprika pulver. 1 msk paprika pulver. Vi skulle ha lite vänner över en lördag i december, och jag ville gärna fånga julkänslan samtidigt som jag ville komma ifrån det klassiskt juliga
Slökokt chiligryta med kaffe och mörk öl

Slökokt chiligryta med kaffe och mörk öl

Hacka chipotle, chili, vitlök och paprika samt selleri och morötter – ha ner allt i slökokaren. 1,5 kg ytterlår av gris. 1 burk grön, grillad paprika (500g). 1 msk rökt paprikapulver
Goa grytan!

Goa grytan!

Av ytterlår, skuret i bitar. 800 gr – 1 kg ytterlår. 1 röd paprika. 1 gul paprika. Peppra, salta, lagerblad, häll i fond eller kalvbuljong, lite outspädd viltfond, röda vinet, låt koka en 20 min, lägg därefter i resten av morötterna paprikan fin hackan timjan och oregano låt det koka ytterligare 20-25 min. 1 kg ytterlår. 1 röd paprika. 1 gul paprika

Paleo Gulasch

Jag har även tidigare gånger använt ytterlår och fransyska vilket har gått bra. Två msk paprikapulver. Smällt en msk kokosfett i en stor kastrull (jag använde en som rymmer fem liter, men en som rymmer tre och en halv liter bör vara tillräckligt stor) och tillaga köttet, löken och paprikan på en låg temperatur
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Högrev, ytterlår, fransyska funkar bra. Lägg i hackad vitlök, hackad gul lök, kummin, lagerblad, paprikapulver och buljong i grytan med köttet
Sichuanbiff med bambuskott

Sichuanbiff med bambuskott

Skär paprika i bitar. 500 g strimlat ytterlår / 1 msk sichuanpeppar / 4 vitlöksklyftor / 5 cm ingefära / 50 g rotselleri / 0,5-1 dl kimchi / 20 cm purjolök / 0,5 röd paprika / bambuskott / neutral olja att fräsa i. Tillsätt purjolök och paprika, låt de koka med i grytan 10 minuter innan bambuskotten tillsätts. 500 g strimlat ytterlår / 1 msk sichuanpeppar / 4 vitlöksklyftor / 5 cm ingefära / 50 g rotselleri / 0,5-1 dl kimchi / 20 cm purjolök / 0,5 röd paprika / bambuskott / neutral olja att fräsa i