Rullader ska helst göras på ytterlår eller innanlår, men går ju att göra på "finare" delar om du inte orkar vänta på att rulladerna ska puttra en bra stund
Skär schalottenlök och paprika i bitar. Stek löken och paprikan i smör tills de blivit lite mjuka. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår). 1 röd paprika. 600 g nötkött (exempelvis ytterlår)
Fräs även hackad lök och tärnad paprika och lägg över i kastrullen. fransyska, ytterlår, rostbiff- 2 klyftor vitlök- 1 gul lök hackad- 2 msk tomatpuré- 3 paprikor gärna olika färger. gul, orange, röd- 1 lagerblad- 1 msk brödkummin- 1 tsk chilipulver- 1/2 tsk cayennepeppar- 1 msk paprikapulver- 1/2 citron - saft och rivet skal- salt och peppar- olja till stekning- ca 1 liter vatten- 1 tärning grönsakbuljong- ev 4 potatisar i små tärningar läggs i 15 minuter innan servering
högrev, ytterlår el. högrev, ytterlår el. 1 msk paprika pulver. 1 msk paprika pulver. Vi skulle ha lite vänner över en lördag i december, och jag ville gärna fånga julkänslan samtidigt som jag ville komma ifrån det klassiskt juliga
Hacka chipotle, chili, vitlök och paprika samt selleri och morötter – ha ner allt i slökokaren. 1,5 kg ytterlår av gris. 1 burk grön, grillad paprika (500g). 1 msk rökt paprikapulver
Av ytterlår, skuret i bitar. 800 gr – 1 kg ytterlår. 1 röd paprika. 1 gul paprika. Peppra, salta, lagerblad, häll i fond eller kalvbuljong, lite outspädd viltfond, röda vinet, låt koka en 20 min, lägg därefter i resten av morötterna paprikan fin hackan timjan och oregano låt det koka ytterligare 20-25 min. 1 kg ytterlår. 1 röd paprika. 1 gul paprika
Jag har även tidigare gånger använt ytterlår och fransyska vilket har gått bra. Två msk paprikapulver. Smällt en msk kokosfett i en stor kastrull (jag använde en som rymmer fem liter, men en som rymmer tre och en halv liter bör vara tillräckligt stor) och tillaga köttet, löken och paprikan på en låg temperatur
Idag har jag kokat en köttgryta på hängmörat ytterlår från svenskt nötkött, denna har fått sin smak från paprika samt rött vin som kokat med och gett en mustig och djup smak