Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Sticka näsan i en burk med timjan, besluta sig för huruvida man ska steka köttet i smör eller olivolja eller en blandning av båda, fundera över om man ska slänga ner en halv chilifrukt i grytan fast det inte står i receptet och så vidare och så vidare
Bɶff à la blond - något modifierat recept (i jämförelse med boken) 1 kg ytterlår (nöt) - tärnat, 5-6 msk olivolja, 2 stora gula lökar (grovhackade), 125 g bacon, 2 vitlöksklyftor (mosade & hackade), 2 msk vetemjöl, ½ l ljus öl, 2 kvistar timjan, 2 lagerblad, ca 1 tsk salt & ½-1 tsk svartpeppar. Magnus Reuterdahl 1 kg ytterlår. 5-6 msk olivolja
Fräs tomatpuré, vitlök, chilipulver och spiskummin i olivolja i en stor järngryta. Ingredienser ca 4-5 portioner750 gr ytterlår av kalv eller högrev1 chilifrukt1 Habanero3 stora vitlöksklyftor2 torkade fikon1 paket bacon1 msk tomatpuré0,3 dl chilipulver0,3 msk spiskummin0,5 dl inlagda jalapeño2 msk oxfond0,33 cl ljust öl1 dl vitt vin1 lagerblad2 msk paprikapulver0,25 msk oregano0,25 msk korianderTill servering. 750 gr ytterlår av kalv eller högrev
För mig föll valet på ytterlår, som innanlår (lövbiff) fast billigare. olivolja/smaksatt rapsolja. 12 skivor ytterlår eller innanlår (lövbiff). //Malin 12 skivor ytterlår
Smält smöret och slå i lite olivolja i en gjutjärnsstekpanna på medelhög till hög värme utan att smöret bränns, stek ytterlåret så att det får en fin stekyta på båda sidor
rostbiff, fransyska, innanlår samt ytterlår med rulle. olivolja. I en stor stekgryta bryns först de rosmarinskryddade stekarna i lite olivolja tills de är väl brynta runt om
Pensla köttet med olivolja och grilla, det ska vara rosa innuti. Kalvytterlår som har fått ligga till sig i en rubbing några timmar och sedan grillats, så gott