Ytterlår olivolja recept

Grillat ytterlår med chimichurri, baba ganouch och whiskysås

Grillat ytterlår med chimichurri, baba ganouch och whiskysås

Vi tog fram en bit hängmörat ytterlår från Mysinge kött på Öland, saltade och pepprade. 1 kg hängmörat ytterlår / salt och peppar. 1 spansk peppar / 6 vitlöksklyftor / 4 dl finhackad persilja / 0,5 dl äppelcidervinäger / 1,5 cl rapsolja / 0,5 dl olivolja / flingsalt / grovmalen svartpeppar. Smaklig spis ♥ 1 kg hängmörat ytterlår. 1 spansk peppar / 6 vitlöksklyftor / 4 dl finhackad persilja / 0,5 dl äppelcidervinäger / 1,5 cl rapsolja / 0,5 dl olivolja
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Boeuf Bourguinon

Boeuf Bourguinon

Sticka näsan i en burk med timjan, besluta sig för huruvida man ska steka köttet i smör eller olivolja eller en blandning av båda, fundera över om man ska slänga ner en halv chilifrukt i grytan fast det inte står i receptet och så vidare och så vidare
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Bryn köttet, lite i taget, i smör och olivolja. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. 1 rödlök / 150-200 g rotselleri / 0,5 chili / 1 dl förvällda kantareller / 1 dl blötlagda svarta trumpetsvampar / 3 dl rödvin / 1 dl vatten / 2-4 msk kalvfond / 0,5-1 köttbuljongtärning / 1-2 msk rödvinbärsgele / 2-3 tsk worchestershiresås / 1-2 tsk japansk soja / 1 burk crème fraîche / smör och olivolja att steka i. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /
Bɶff à la blond

Bɶff à la blond

Bɶff à la blond - något modifierat recept (i jämförelse med boken) 1 kg ytterlår (nöt) - tärnat, 5-6 msk olivolja, 2 stora gula lökar (grovhackade), 125 g bacon, 2 vitlöksklyftor (mosade & hackade), 2 msk vetemjöl, ½ l ljus öl, 2 kvistar timjan, 2 lagerblad, ca 1 tsk salt & ½-1 tsk svartpeppar. Magnus Reuterdahl 1 kg ytterlår. 5-6 msk olivolja
Extremt stark chili

Extremt stark chili

Fräs tomatpuré, vitlök, chilipulver och spiskummin i olivolja i en stor järngryta. Ingredienser ca 4-5 portioner750 gr ytterlår av kalv eller högrev1 chilifrukt1 Habanero3 stora vitlöksklyftor2 torkade fikon1 paket bacon1 msk tomatpuré0,3 dl chilipulver0,3 msk spiskummin0,5 dl inlagda jalapeño2 msk oxfond0,33 cl ljust öl1 dl vitt vin1 lagerblad2 msk paprikapulver0,25 msk oregano0,25 msk korianderTill servering. 750 gr ytterlår av kalv eller högrev
Chili med tomat- och bönsallad

Chili med tomat- och bönsallad

Smaka av med olivolja, salt och peppar. 700 g Scan Ekologiska grytbitar av ytterlår. Bryn köttet i omgångar i lite smör i en stekpanna
Allt-i-ett-gryta, sjömansbiff på vårt vis

Allt-i-ett-gryta, sjömansbiff på vårt vis

Smält smöret och slå i lite olivolja i en gjutjärnsstekpanna på medelhög till hög värme utan att smöret bränns, stek ytterlåret så att det får en fin stekyta på båda sidor
Vitvinsbrässerat lammstek

Vitvinsbrässerat lammstek

rostbiff, fransyska, innanlår samt ytterlår med rulle. olivolja. I en stor stekgryta bryns först de rosmarinskryddade stekarna i lite olivolja tills de är väl brynta runt om
5 rätter för under 500 kr

5 rätter för under 500 kr

Kryddbrässerade rödbetor och ytterlår med kokt potatis. lite olivolja. Smaka av med salt, olivolja, citronskal och citronjos