Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Skala och hacka löken. Lägg i lök och bryn alltsammans tills det har fått lite färg. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här. 1 stor gul lök
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. Skala och halvera lök. Fräs fläsk i en panna utan fett och tillsätt lök och svamp
Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg. Varva potatis, brynt lök, brynta köttskivor, lagerblad och timjan i en gryta
Skala lök och vitlök. Skiva löken och hacka vitlöken. Tillsätt lök, vitlök, paprikapulver och kummin. 800 gram högrev, fransyska, ytterlår eller annat grytkött av nötkött eller vilt. 2 gula lökar. 3 vitlöksklyftor