Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket. Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli
När man väljer ekologiskt och närproducerat kött är det inte alltid säkert att man får tag i den köttbiten man känner sig bekväm att tillaga så den här sidan är tänkt som inspiration om du kommer över en fin bit kött från granngården men inte vet vad du ska göra av den
Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
sitter ihop med ytterlåret men är mörare än detta. Skär upp köttet i tunna skivor. Titta noggrant på muskelstrukturen så du inte skär upp köttet med muskeltrådarna i långa strimor för då får du ett segt kött och då har alla dina ansträngningar varit förgäves
Ni vet en sån där som fått puttra lääääänge, så alla smakerna fått tid att utvecklas och köttet bli så mört så det faller sönder bara man tittar på det
ytterlår eller fransyska av nöt. Skär köttet i bitar. Pressa i vitlöksklyftorna, koka upp under omrörning och låt småputtra tills köttet är mört ca 2-2 ½ timme
Krydda med peppar och lyft över köttet i en gryta. Pudra mjölet över köttet i grytan. Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet
Köttet var riktigt mört och fint. Skär köttet i småbitar. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här. )Kram 600-800g älgkött. 1 köttbuljongtärning
Grytan var god med mycket smak och riktigt mört kött. Låt koka under lock tills köttet är mört. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat. Hetta upp jordnötssmöret (3 msk) i en gryta och fräs kött och grönsaker väl under några minuter. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat