SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar
4 portioner600 g tunt skivat ytterlår eller innanlår (6-8 skivor)1 stor morot1 gul lök2 msk fransk senap100 g bacon50 g cornichoner1 tsk saltNymalen pepparSmör till stekningCa 1 liter köttbuljong2 msk tomatpuréGräddsås. 600 g tunt skivat ytterlår eller innanlår (6-8 skivor)
Neråt i prisklass kom först fransyska och sedan ytterlår som jag tycker blir för torrt. Innanlår är ju bra och är också fint till en biffstek men fanns inte inne
Rullader ska helst göras på ytterlår eller innanlår, men går ju att göra på "finare" delar om du inte orkar vänta på att rulladerna ska puttra en bra stund
I andra avsnittet visar han hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut fina styckdetaljer från benet så som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff
2st frambogar, 2 st ytterfile, 2 st innerfile, sadel, 2 x ytterlår och innanlår, fransyska och rostbiff lät jag sitta ihop så tillreder jag dem samtidig och på så sett får en större mängd kött till kommande festmåltider. 2 x ytterlår
Jag gillar både innanlår, ytterlår och rostbiff och tillagar dem på samma vis. VI köper lokalt, naturbetat kött varje år och delar köttbitarna med våra vänner