Ytterlår fraiche recept

Gulasch | Receptfavoriter

Gulasch | Receptfavoriter

Gärna med ett gott bröd till och en klick creme fraiche, gräddfil eller smetana samt hackad persilja på toppen
Valentinas härliga Stroganoff

Valentinas härliga Stroganoff

Ta grytan av värmen och pudra över vetemjölet, smula i buljongtärningarna, rör i tomatpurén, grädden, crème fraiche och vattnet
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar
Grillad kalvytterfilé med kraschad potatis!

Grillad kalvytterfilé med kraschad potatis!

Idag blev det kalvytterlår som först fick koka en timme och sedan hamnade på grillen… smarrigt. Riv vitlöksklyftorna fint och blanda med majonnäs och crème fraiche
Rimmat och vilt!

Rimmat och vilt!

Blanda samman crème fraiche med majo och dijonsenap. 1 k hjortstek, ytterlår. 2 dl crème fraiche. 1 k hjortstek, ytterlår. 2 dl crème fraiche
Älgpaté

Älgpaté

Blanda ner ägg, creme fraiche, kantareller och kryddor i blandningen. Jag hade ursprungligen tänkt två ägg och två deciliter creme fraiche, men blandningen var så mushy, fluffy, oozy redan från köttkvarnen så jag drog ner det
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Högrev, ytterlår, fransyska funkar bra. Servera soppan med en rejäl klick crème fraiche. Lägg upp i skålar, klicka i lite crème fraiche och strö lite hackad persilja över

För den som vill ha variation – himla god sås!

Jag gillar både innanlår, ytterlår och rostbiff och tillagar dem på samma vis. 4-6 Ingredienser 1 dl crème fraiche ¾ dl majonnäs 2 msk citronsaft 1 msk sardellcrème salt, peppar ⅓ klyfta pressad vitlök Instruktioner Blanda alla ingredienser i en skål. 1 dl crème fraiche

Älg, Vildsvins kebab

600 gram Älg eller vildsvinstek av innanlår, ytterlår eller stor bogdel , smör till stekning. 2 dl crème fraiche
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Servera som den är eller med en klick matlagningsyoghurt eller créme fraiche och ev. ca 1 kg nötkött såsom grytbitar/högrev/nötbog/ytterlår eller liknande (jag använde högrev) 
Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Koka gärna ihop köttsaften med en skvätt grädde och cream fraiche (och lite extra chili om du vill) till önskad konsistens, vips har du en smarrig sås

Rimmad rulle på älg med kålrotsjulienne

Koka upp crème fraiche och senap i en kastrull och lägg i purjolöken. 1 dl crème fraiche.  Koka upp vatten, salt och socker till lagen och låt kallna

Köttrullader med fyllning

innan- eller ytterlår. Tillsätt slutligen crème fraiche och låt koka samman med stekskyn. 2 dl crème fraiche

Älggryta på Lennarts vis

ytterlår eller bog. Tillsätt crème fraiche efter halva tiden och låt koka resterande tid utan lock. 2 dl crème fraiche

Marinerad älggryta

Rör ner crème fraiche och redning när grytan kokat klart och köttet är mört. 1,2 kg älgkött av ytterlår eller bog. 2 dl crème fraiche