8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar
Idag blev det kalvytterlår som först fick koka en timme och sedan hamnade på grillen… smarrigt. Riv vitlöksklyftorna fint och blanda med majonnäs och crème fraiche
Blanda ner ägg, creme fraiche, kantareller och kryddor i blandningen. Jag hade ursprungligen tänkt två ägg och två deciliter creme fraiche, men blandningen var så mushy, fluffy, oozy redan från köttkvarnen så jag drog ner det
Högrev, ytterlår, fransyska funkar bra. Servera soppan med en rejäl klick crème fraiche. Lägg upp i skålar, klicka i lite crème fraiche och strö lite hackad persilja över
Jag gillar både innanlår, ytterlår och rostbiff och tillagar dem på samma vis. 4-6 Ingredienser 1 dl crème fraiche ¾ dl majonnäs 2 msk citronsaft 1 msk sardellcrème salt, peppar ⅓ klyfta pressad vitlök Instruktioner Blanda alla ingredienser i en skål. 1 dl crème fraiche
ytterlåret (steken består ju av dessa samt innerlår) som jag band upp ordentligt. msk crème fraiche. Tillsätt crème fraiche, persilja och låt puttra någon
Servera som den är eller med en klick matlagningsyoghurt eller créme fraiche och ev. ca 1 kg nötkött såsom grytbitar/högrev/nötbog/ytterlår eller liknande (jag använde högrev)