Ytterlår eller högrev recept

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Och jag har lagat utan öl eller andra finesser. Då kan man antingen göra den helt färdig eller avbryta kokningen när rätten är knappt färdig
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlåreller fransyska av nöt. 1 kg högrev. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta
Röda grytan

Röda grytan

högrevellerytterlår. Pasta eller ris, grönsallad. högrevellerytterlår. Putsa köttet och skär det i tärningar eller bitar

Boeuf Bourgignon

1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. Skriv ut receptet/inlägget med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 6-8 portioner Ingredienser. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår)
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Skala och dela schalottenlök eller steklök
Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. Servera med pressad potatis eller annat valfritt tillbehör
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Skala och dela schalottenlök eller steklök
Festgryta på nötkött

Festgryta på nötkött

ytterlårellerhögrev. ytterlårellerhögrev. 2 tsk smör eller margarin. 1 msk smör eller margarin. Låt grytan sjuda på svag värme 3/4 - 1 1/4 timme eller tills köttet är mört. 2 tsk smör eller margarin. 4 tomater 1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g 1 burk konserverad svamp, ca 200 g 1 msk smör eller margarin
Gulasch | Receptfavoriter

Gulasch | Receptfavoriter

Ta fram en stor järngryta eller kastrull. Gärna med ett gott bröd till och en klick creme fraiche, gräddfil eller smetana samt hackad persilja på toppen
Trädgårdsmästargryta

Trädgårdsmästargryta

ytterlårellerhögrev. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och ansa purjolöken. Lägg på lock och ställ grytan i ugnen på nedre falsen i 200 grader eller på spisen i 45 minuter tills köttet känns mört. 1 bit rotselleri
Porterstek

Porterstek

Red den gärna med lite redix eller konjakrot för att få den lite tjockare. 1,5 - 2 kg benfri stek (tex fransyska ellerhögrev). 2 st stora gula lökar eller 4 små. 2 st köttbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond. ytterlår kokar du till 85 grader (ca 2 timmar). 2 st stora gula lökar eller 4 små
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Koka en timme för lammkött, två för högrev, märgpipa ellerytterlår. Ringla gärna över lite flytande smör/margarin, eller hyvla några tunna smörskivor och lägg överst
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

högrev, ytterlåreller fransyska). Bryn lök, vitlök, kött och kryddor i olja eller smör direkt i slow cookern eller i en stekpanna på spisen
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Ingredienser 1,5 kg fransyska , benfri, högrev el. ytterlår av nöt 2 msk smör 2 st morot 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin 5 dl köttbuljong , (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan , torkad 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or) 20 st smålökar , ca, gärna steklökar 400 gram champinjoner , (helst små) 2 paket bacon Köp receptet
Mumsig köttgryta - Boeuf Bourguignon

Mumsig köttgryta - Boeuf Bourguignon

1,2 kg nötkött ytterlårellerhögrev. 1 kvist färsk timjan eller 1 tsk torkad. 15 gula steklökar ( eller 2 stora gula). 100 gram färska champinjoner eller skogspark. Sjud ytterligare 45 minuter eller tills köttet är mört. / Barbro 1,2 kg nötkött ytterlårellerhögrev. 1 kvist färsk timjan eller. 15 gula steklökar ( eller 2 stora gula). 100 gram färska champinjoner eller skogspark
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

1 kg benfri högrev, bog ellerytterlår, 3 msk smör, salt och peppar, 10 kryddpepparkorn, 2 lagerblad, ca 4 dl vatten, 2 msk kalvfond, 4 morötter, 2 gula lökar, 2 msk vetemjöl. Relaterat 1 kg benfri högrev
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Skala pärllöken och dela dem i halvor eller kvartar beroende på om det är små eller stora. Rör ner mjölet i vattnet eller använd en "shaker" för att blanda det ordentligt