1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. Skriv ut receptet/inlägget med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 6-8 portioner Ingredienser. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår)
ytterlårellerhögrev. ytterlårellerhögrev. 2 tsk smör eller margarin. 1 msk smör eller margarin. Låt grytan sjuda på svag värme 3/4 - 1 1/4 timme eller tills köttet är mört. 2 tsk smör eller margarin. 4 tomater 1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g 1 burk konserverad svamp, ca 200 g 1 msk smör eller margarin
Ta fram en stor järngryta eller kastrull. Gärna med ett gott bröd till och en klick creme fraiche, gräddfil eller smetana samt hackad persilja på toppen
ytterlårellerhögrev. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och ansa purjolöken. Lägg på lock och ställ grytan i ugnen på nedre falsen i 200 grader eller på spisen i 45 minuter tills köttet känns mört. 1 bit rotselleri
Red den gärna med lite redix eller konjakrot för att få den lite tjockare. 1,5 - 2 kg benfri stek (tex fransyska ellerhögrev). 2 st stora gula lökar eller 4 små. 2 st köttbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond. ytterlår kokar du till 85 grader (ca 2 timmar). 2 st stora gula lökar eller 4 små
Koka en timme för lammkött, två för högrev, märgpipa ellerytterlår. Ringla gärna över lite flytande smör/margarin, eller hyvla några tunna smörskivor och lägg överst
1,2 kg nötkött ytterlårellerhögrev. 1 kvist färsk timjan eller 1 tsk torkad. 15 gula steklökar ( eller 2 stora gula). 100 gram färska champinjoner eller skogspark. Sjud ytterligare 45 minuter eller tills köttet är mört. / Barbro 1,2 kg nötkött ytterlårellerhögrev. 1 kvist färsk timjan eller. 15 gula steklökar ( eller 2 stora gula). 100 gram färska champinjoner eller skogspark
Skala pärllöken och dela dem i halvor eller kvartar beroende på om det är små eller stora. Rör ner mjölet i vattnet eller använd en "shaker" för att blanda det ordentligt