Ytterlår dragon recept

Annorlunda älggryta

Annorlunda älggryta

Salta och peppra samt smula över lite torkad dragon. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här
Vitvinsbrässerat lammstek

Vitvinsbrässerat lammstek

rostbiff, fransyska, innanlår samt ytterlår med rulle. Späda grönsaker och smaker av både rosmarin samt dragon

Dragonernas gryta

grytbitar av ytterlår. Tillsätt peppar, tomatpuré och dragon. 1 tsk smulad dragon. Koka upp buljong och soja

Lättgjorda grytan

ytterlår. Klicka i tomatpuré och krydda med dragon. Garnera gärna med färsk dragon och servera med kokt potatis och en fräsch sallad 800 g fransyska (el. 5 tsk dragon (smulad)

Dragongryta

Tillsätt peppar, tomatpuré och dragon. Servera med potatis eller ris 500 g nötkött - ytterlår. 1 tsk smulad dragon

Tjälknöl med örtkryddning

1,5 kg fryst benfritt nötkött eller älgkött, t ex ytterlår eller stek. 2 tsk torkad dragon. Sätt ugnen på 100°C