Blanda mjöl, vaniljsocker, citronsaft och skal i smeten. Boeuf Bourguignon 1,5 kg nötkött av högrev / ytterlår / fransyska2 msk smör 2 st morötter2 st gul lökar1,5 tsk salt2 krm svartpeppar3 msk vetemjöl6 dl rött vin5 dl köttbuljong av tärning eller konc fond2 msk tomatpuré0,5 tsk timjan, torkad eller några kvistar färsk1 st lagerblad3 st vitlöksklyftor20 st steklök400 gram små champinjoner eller trattkantareller (som du plockade förra året. Cheesecake14 digestive kex1/2 dl socker1 1/2 tsk kanel60 g smörFyllning250 g Philadelphiaost1 dl socker2 ägg1 msk vetemjöl1 tsk vaniljsockerrivet skal av en citron och saft från en halv
Skiva ner lite citronskivor i grytan och klipp rikligt med persilja över. ½st Citron. (Dag 1)800g Märgpipa eller ytterlår av nöt. gärna lite ekat)2st Lagerblad1msk Timjan1msk Maizena majsmjöl½st Citron i små bitarEn rejäl näve med persilja, ca ½dl finhackadGrönsaksgarnityr till grytan
500 g högrev, fransyska men funkar såklart även med ytterlår, grytbitar ect. 1 citron, zest. Blanda i citronskal och låt puttra ytterligare 10 minuter utan lock. 500 g högrev, fransyska men funkar såklart även med ytterlår, grytbitar ect. 1 citron, zest
Kalvytterlår som har fått ligga till sig i en rubbing några timmar och sedan grillats, så gott. 800 g kalvytterlår. 1 påse rubbing chipotle/citron. 800 g kalvytterlår. 1 påse rubbing chipotle/citron
mörat ytterlår. Blanda de olika woksåserna med pressad citron, finhackade vitlöksklyftor, fint strimlad ingefära och sesamolja i en skål och häll marinaden över köttbitarna