Ytterlår chili recept

Rumpstek med oliver, fetaost och chili

Rumpstek med oliver, fetaost och chili

sitter ihop med ytterlåret men är mörare än detta. Jag är verkligen inne i en chiliperiod just nu. Hittade en rumpstek i frysen som jag ugnsbakade med fetaost, kalamataoliver och chiliflakes
Extremt stark chili

Extremt stark chili

Häromdagen blev jag sugen på att testa att koka chili när jag såg ett recept och konstaterade att jag hade det mesta hemma
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Koka en timme för lammkött, två för högrev, märgpipa eller ytterlår. högrev eller ytterlår. Skär köttet i lagom stora grytbitar
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

högrev, ytterlår eller fransyska). högrev, ytterlår eller fransyska). 1/2 tsh chili. 1/2 tsh chili. För ett par månader sedan köpte vi en Crock Pot och det har varit en succé hittills
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Finhacka rödlök, selleri och chili. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. 1 rödlök / 150-200 g rotselleri / 0,5 chili / 1 dl förvällda kantareller / 1 dl blötlagda svarta trumpetsvampar / 3 dl rödvin / 1 dl vatten / 2-4 msk kalvfond / 0,5-1 köttbuljongtärning / 1-2 msk rödvinbärsgele / 2-3 tsk worchestershiresås / 1-2 tsk japansk soja / 1 burk crème fraîche / smör och olivolja att steka i. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /
Chiligryta

Chiligryta

För 24 portioner så använder jag 2,6 kg grytbitar ytterlår som jag bryner i omgångar med lite smör och rapsolja. 1 hackad röd chili. 1 tsk chilikrydda mild. 1 hackad röd chili. 1 tsk chilikrydda mild
Eijes thailändska wok med färska grönsaker

Eijes thailändska wok med färska grönsaker

Skär grönsakerna i lagom stora bitar, och hacka röda chilin och vitlöken så smått du vill. Häll i 0,5 dl rapsolja och börja steka grönsakerna i hög värme i ca 5 min, efter ca 2 min häll 1 dl sweetchilisås, lägg i köttet, stek i ca 2 min. (du kan också lägga nudlarna i grönsakerna och servera allt på ett fat) 400 g ytterlår eller kycklingfilé eller fläskfilé. 1 st rödchili. 1 dl sweet chilisås
Vildsvinschili med choklad, jalapeño och gurksalsa

Vildsvinschili med choklad, jalapeño och gurksalsa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 800 gram fransyska , eller ytterlår 2 st limefrukter , saften 0,5 dl farinsocker 5 st enbär , krossade 1 dl espressokaffe , eller 2 dl starkt bryggkaffe 1 st jalapeño , gärna ugnsrostad i 200 grader i 10 minuter 1 st salt 400 gram krossade tomater , eller färska, hackade tomater 4 st vitlöksklyfta(or) , skivade 3 st Schalottenlök(ar) , hackade 2 flaska(or) Öl , (à 33 cl) 100 gram mörk choklad , hackad 0 st peppar Gurksallad 1 st lime , saften 1 nypa(or) strösocker 0 salt , efter smak 0,5 st röd chili , finhackad 1 st salladslök(ar) , med stjälk, i tunna ringar 1 st gurka , skalad och grovhackad Köp receptet

Vildsvinschili med choklad, jalapeño och gurksalsa

Servera chilin med gräddfil och gurksalsa. Lägg alla ingredienser till chilin utom chokladen i en stor kastrull och låt sjuda under lock i ca 3 timmar. 800 gram fransyska , eller ytterlår
Att koka chili

Att koka chili

Eftersom jag har dom möjligheterna använde jag älg och då främst bogbladsstek där benet skars bort och de lite grövre delarna från ytterlår
Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Boeuf Bourguignon  1,5 kg nötkött av högrev / ytterlår / fransyska2 msk smör 2 st morötter2 st gul lökar1,5 tsk salt2 krm svartpeppar3 msk vetemjöl6 dl rött vin5 dl köttbuljong av tärning eller konc fond2 msk tomatpuré0,5 tsk timjan, torkad eller några kvistar färsk1 st lagerblad3 st vitlöksklyftor20 st steklök400 gram små champinjoner eller trattkantareller (som du plockade förra året. KycklinggrytaKyckling i marinadKycklinggryta4 kycklingfiléer eller 800 gr kycklinglårfiléer8 msk olja (4 msk oliv och 4 msk raps)4 vitlöksklyftor 6 msk chilisås eller sweet chilisås3 tsk ingefäraSaltSvartpeppar1 röd paprika300 g purjolök3 dl grädde eller kokosmjölkGör så härGör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås/sweetchili, ingefära, salt och peppar
Gulashgryta möter Biff Stroganoff

Gulashgryta möter Biff Stroganoff

I söndags när jag skulle laga middag så var köttgryta planerad och grundtanken var att jag skulle göra biff stroganoff på lite härligt hängmörat ytterlår på svenskt kött från Hälsingestintan
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Det går även att utesluta chili och bara använda cayenne och vice versa. Tillsätt krossade tomater, rött vin, vatten, buljongtärningar, tomatpuré, pressad vitlök, finhackad chili, socker och lagerblad
Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Lägg köttbiten i en ugnsfast form, strö över chiliflakes, timjan, peppar och lite mera salt. Koka gärna ihop köttsaften med en skvätt grädde och cream fraiche (och lite extra chili om du vill) till önskad konsistens, vips har du en smarrig sås
Het på gröten...

Het på gröten...

Jag använde ytterlår av nöt men det går lika bra att använda billigare delar, eftersom den ska koka så länge att det blir mört hur som helst