Slå över buljong, kryddor och öl. 600 g innanlår eller ytterlår. 4 dl kraftig mörk köttbuljong (2 tärningar eller kapslar plus vatten). 600 g innanlår eller ytterlår
Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong
Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor). 8 dl köttbuljong. 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor) vetemjöl, till stekning 1 msk tomatpuré 8 stora potatis 4 stora gula lökar salt och peppar 8 dl köttbuljong 2 lagerblad 4 dl öl
Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
1,5 kg svenskt nötkött (högrev eller ytterlår passar bäst). Värm en stekpanna och tillsätt en klick smör, bryn sedan köttet i omgångar (3-4 st) och lägg ner det i den kokande buljongen
Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna. 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor). 8 dl köttbuljong. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor). 8 dl köttbuljong