Ytterlår buljong recept

Slökokt Sjömansbiff

Slökokt Sjömansbiff

Slå över buljong, kryddor och öl. 600 g innanlår eller ytterlår. 4 dl kraftig mörk köttbuljong (2 tärningar eller kapslar plus vatten). 600 g innanlår eller ytterlår
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…

Boeuf Bourgignon

Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 4-5 dl köttbuljong
Oxrulader med gräddsås

Oxrulader med gräddsås

Tillsätt buljong så att det täcker och rör ner tomatpurén. Sila buljongen. Koka ner buljongen från ruladerna tills en tredjedel återstår
Äkta sjömansbiff

Äkta sjömansbiff

Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor). 8 dl köttbuljong. 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor) vetemjöl, till stekning 1 msk tomatpuré 8 stora potatis 4 stora gula lökar salt och peppar 8 dl köttbuljong 2 lagerblad 4 dl öl
Sjömansbiff på Ankars vis

Sjömansbiff på Ankars vis

Koka upp buljong, lagerblad, salt ,peppar, paprika pulver och öl och fördela detta över båda kastrullerna
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Sauerbraten

Sauerbraten

Ta en del av skyn/buljongen och gör sås. smält smör i en kastrull, rör ner mjöl, häll på buljong, smaksätt med salt, peppar och äppelmos
Ljuvligaste lammet i dillsås

Ljuvligaste lammet i dillsås

Den här gången var det grytbitar av ytterlåret, från det lamm som vi slaktade i höstas, som fick koka länge och väl
Oxrulader med kallrökt fläsk

Oxrulader med kallrökt fläsk

buljong eller konc. oxbuljongtärning eller koncentrerad fond. 8 skivor oxinnanlår eller ytterlår (c. Skär fläsket i strimlor på längden
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

1,5 kg svenskt nötkött (högrev eller ytterlår passar bäst). Värm en stekpanna och tillsätt en klick smör, bryn sedan köttet i omgångar (3-4 st) och lägg ner det i den kokande buljongen
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Enkla råvaror som samsas i en gryta med öl och en kraftig god buljong där varje ingrediens lyfter fram de andra till en perfekt helhet
Vermouthbrässerad älgstek

Vermouthbrässerad älgstek

ytterlår. Häll i vermouth, tomatpuré och buljongen. 2 dl buljong. Halvtina köttet om det är fryst. Skala lök, morötter och rotselleri och skär i bitar

Skånsk kalops

Använde mig dock av ett annat kött (som redan var skuret i små bitar) och lite buljong i den också. Tillsätt buljongtärningen och kinesisk soja

Mobergs sjömansbiff

Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna. 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor). 8 dl köttbuljong. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor). 8 dl köttbuljong
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Högrev, ytterlår, fransyska funkar bra. Lägg i hackad vitlök, hackad gul lök, kummin, lagerblad, paprikapulver och buljong i grytan med köttet
Långbakat ytterlår med grönpepparsås

Långbakat ytterlår med grönpepparsås

Tillsätt konjaken och buljongen. 600 g ytterlår. 3 dl god köttbuljong. Sätt ugnen på 100 grader. Bryn köttet runt om tills det får en gyllenbrun färg