Ytterlår av nötkött recept

Festgryta på nötkött

Festgryta på nötkött

ytterlår eller högrev. Den här grytan doftar och smakar härligt av rödvin och kryddor. ytterlår eller högrev
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Stek köttet på båda sidor i hälften av smöret. Skiva löken och  bryn den lätt i resten av smöret. Då kan man antingen göra den helt färdig eller avbryta kokningen när rätten är knappt färdig
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Nu använde jag ytterlårav nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Mustig gryta med rödvin

Mustig gryta med rödvin

En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper

Boeuf Bourgignon

Hade Muttis trippelkoncentrerade tomatpuré så det gav en intensiv och mustig tomatsmak till min gryta
Afrikansk gryta från 70-talet - det har hänt en del sen dess...

Afrikansk gryta från 70-talet - det har hänt en del sen dess...

Koka ytterligare några minuter så att grytan reder sig och smaka sedan av med salt och vitpeppar. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat. Själv blev jag påkörd bakifrån igår av en fet Volvo V70 som inte höll tillräckligt avstånd och inte kunde stanna när vi andra stannade för folk som skulle över vid ett övergångsställe. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat
Sjömansbiff – klassiskt recept

Sjömansbiff – klassiskt recept

Smaka av med salt och svartpeppar. 1 kg fransyska eller ytterlåravnötkött. Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg
Gulasch | Receptfavoriter

Gulasch | Receptfavoriter

Smaka av gulaschen med salt, mald svartpeppar och cayennepeppar så att den blir så stark du vill ha den
Boeuf Bourguinon

Boeuf Bourguinon

Vill bara gå i ide och vakna upp igen framåt slutet av april, sådär. Det finns något tröstande i tanken att hur trött man än är efter en dag på jobbet, hur uppfylld man än är av vardagens små förtretligheter, så finns köket alltid där och väntar på en
BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

Ett exempel är att köpa innanlår eller ytterlår från nöt, vilket är det som vanligen används för att göra lövbiff (om jag fattat det hela rätt)
Valentinas härliga Stroganoff

Valentinas härliga Stroganoff

Ta grytan av värmen och pudra över vetemjölet, smula i buljongtärningarna, rör i tomatpurén, grädden, crème fraiche och vattnet
Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef i Crock Pot

högrev, ytterlår eller fransyska). Pulled beef i Crock Pot har snabbt blivit en favorit hos oss. högrev, ytterlår eller fransyska)
guacamole (enkel)

guacamole (enkel)

Jag hade strimlat ytterlår, men det går med grytbitar eller liknande. Red av såsen & ta i lite matlagningsgrädde
Mustig gulashsoppa

Mustig gulashsoppa

Tillsätt cirka hälften av vattnet. nötkött. Häll i resten av vattnet och koka grytan tills potatisen känns mjuk
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Den består avnötkött, rött vin, champinjoner, pärllök, rökt sidfläsk och kryddor. Boeuf bourguignon är kanske en av de mest svårstavade och svåruttalade maträtterna, jag måste själv dubbelkolla varje gång jag ska skriva den i en meny för att vara säker

Grön curry med nötkött

10 minuter, tillägg broccoli sista 3-5 minuter, smaka av salt. Recept. vivitcz. tis, 2013-10-08 20. 24. 60min. (0)
Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Låt koka upp och skumma av noga. Nästa gryta är en favorit hos oss vuxna och mängden vin som lägger grund för grytan beror på om det är ett fylligt vin eller vanligt matlagningsvin
Slottsstek

Slottsstek

Red av på det sätt du gillar. Smaka av med salt och peppar. Ca 600 g benfritt nötkött, jag använde Fransyska, (går bra med märgpipa, innanlår, ytterlår). Ca 600 g benfritt nötkött