Stek köttet på båda sidor i hälften av smöret. Skiva löken och bryn den lätt i resten av smöret. Då kan man antingen göra den helt färdig eller avbryta kokningen när rätten är knappt färdig
Nu använde jag ytterlårav nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Koka ytterligare några minuter så att grytan reder sig och smaka sedan av med salt och vitpeppar. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat. Själv blev jag påkörd bakifrån igår av en fet Volvo V70 som inte höll tillräckligt avstånd och inte kunde stanna när vi andra stannade för folk som skulle över vid ett övergångsställe. 600 g benfritt nötkött (innanlår, ytterlår), tärnat
Smaka av med salt och svartpeppar. 1 kg fransyska eller ytterlåravnötkött. Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg
Vill bara gå i ide och vakna upp igen framåt slutet av april, sådär. Det finns något tröstande i tanken att hur trött man än är efter en dag på jobbet, hur uppfylld man än är av vardagens små förtretligheter, så finns köket alltid där och väntar på en
Den består avnötkött, rött vin, champinjoner, pärllök, rökt sidfläsk och kryddor. Boeuf bourguignon är kanske en av de mest svårstavade och svåruttalade maträtterna, jag måste själv dubbelkolla varje gång jag ska skriva den i en meny för att vara säker
Låt koka upp och skumma av noga. Nästa gryta är en favorit hos oss vuxna och mängden vin som lägger grund för grytan beror på om det är ett fylligt vin eller vanligt matlagningsvin
Red av på det sätt du gillar. Smaka av med salt och peppar. Ca 600 g benfritt nötkött, jag använde Fransyska, (går bra med märgpipa, innanlår, ytterlår). Ca 600 g benfritt nötkött
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!