Ytterlår av hjort recept

Gryta på ytterlår av hjort

Gryta på ytterlår av hjort

HjortgrytaytterlårHjortgryta. Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli
Mustig viltgrytaGrytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår.
 Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.
Lufttorkad hjort

Lufttorkad hjort

Jag använde ytterlår. Ta ur köttet och skölj av det med lite vin. Jag var på bondens marknad och hittade nyslaktad hjort och då gjorde jag slag i saken
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Rimmat och vilt!

Rimmat och vilt!

Sprutan är en så kallad marinator, men det går så klart att använda sej av en "riktig" spruta också om man har det liggande i köksskåpen
Mustig viltgryta

Mustig viltgryta

Denna härliga viltgryta kan du laga av vilket klövvilt du vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin. Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta

Älgrullader med bacon och äpple

Receptet inspirerades av sista numret av Jaktmarker och fiskevatten. Skär köttet i tunna skivor och kavla ut dem mellan två bitar plastsfolie så de blir tunna och stora, eller banka ut dem med lämpligt verktyg

Mustig viltgryta

Tillsätt resten av smör och olja och fräs grönsaker och kryddor ett par minuter. Häll av vattnet och rör ner dem i grytan

Het hjortgryta

min bit var märkt "skav" typ ytterlår. Smaka av. Bryn hjortköttet i bitar i en stekgryta, helst gjutjärn