Ytterlår älgkött recept

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta
Annorlunda älggryta

Annorlunda älggryta

600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här. )Kram 600-800g älgkött
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Älgskavgryta

Älgskavgryta

ca 600 g älgkött av tex innanlår, ytterlår el fransyska. ca 600 g älgkött. Känner ni fredagskänslan komma krypande
Höstig köttgryta med smak av äpple

Höstig köttgryta med smak av äpple

Men självklart kan man byta nötbogen mot exempelvis högrev eller ytterlår. Min mor var expert på att koka riktigt god mustiga köttgryta, ofta på älgkött som vi fick från min morfar som var jägare

Älggryta med kantareller

Älggryta  – gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde

Tjälknöl

ca 1 1/2 kg djupfryst benfritt älg-, hjort- eller nötkött av t ex fransyska, innanlår eller ytterlår

Älggryta med kantareller

Älggryta  - gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde

Egen älgskav

ytterlår går bra men just idag tar jag rostbiff. 1 kg älgkött. Den frusna köttbiten måste tina något litet så att det går att skära tunna skavbitar av den

Marinerad älggryta

1,2 kg älgkött av ytterlår eller bog. Skär köttet i 3–4 centimeterstora tärningar och lägg dem i en stor fryspåse

Viltgömma

innan- eller ytterlår). Servera pressad potatis eller potatismos till med lite rårörda lingon och grönsaker ca 1 kg fruset älgkött (fransyska

Tjälknul

Metoden passar särskilt bra för köttbitar på ca 1½kg av mindre mört nöt- och älgkött, tex från bog och ytterlår

Kalops

ca 1 kg benfritt nöt- eller älgkött av högrev, bog eller ytterlår. 1.  Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar

Gryta med doft av kardemumma

500 g ytterlår av nötkött (jag använder älgkött). Strimla och bryn köttet, tillsätt vatten och buljongtärningen

Svensk skogsgryta

ytterlår). 1 kg nöt- eller älgkött (ex högrev. Koka samman ölet något i en gryta och blanda i lök, soja, tomatpuré, salt och kryddor

Älggryta med mörkt öl

1 kg älgkött, ytterlår eller fransyska. 4-6 port 1 kg älgkött, ytterlår eller fransyska. En mustig älgryta är aldrig helt fel, om man nu äter kött vill säga