Ett gott tillbehör är också att grilla en bit riktigt rökt fläsksida i folie. Jag köpte min fläsksida på Sjönevads marknad i ett stånd som säljer rökt skinka och fläsksida
Renfilé med amaronesås, parmesanmättad mandelpuré samt ragu på spetskål och rökt sidfläsk. Puré på mandelpotatis med riven parmesan förenar Norrland och Italien, medan den milda spetskålen får krydda av rökt fläsk
Har läst någon stans tips om att servera med Nobisås, men jag kan också tänka mig att blanda ut lite hjortronsylt med créme fraische, som jag gjort till lite andra recept med rökt kött
”Rökt” fläskfile´med hjortronsåsm. 600 g fläskfile´, jag föredrar ytterfile´som ger finare skivorFlytande rökextrakt Liquid Smoke eller 1 påse Fajita marinad ”smoke taste”salt och peppar
1 msk rökt paprikapulver. Riv och finhacka vitlöken, blanda med övriga ingredienser. Gnid in köttet. Den här glazen också fantastisk att använda som sås vid sidan om
Och svärmor som uppskattar ett glas Morbergs röda, vart så nöjd på bara brödet och vinet…så det beställde hon till nästa gång Och bäst som de är, delar med sig av en stor bit rökt älghjärta och en mindre bit nötrulle som de varit och hämtat på Robertssons i Örebro som rökt köttet åt dom
Fläskkotletter är underskattade. De är billiga i inköp, innehåller både fint kött och oftast med tillhörande ben och fettkappa som ger extra smak vid tillagning