Ytterfile kött recept

Helstekt ytterfilé med krämigaste gratängen

Helstekt ytterfilé med krämigaste gratängen

Stick in en köttermometer, lägg i en ugnsform och stek klart i ugnen, 175º, till 70º -73°. Jag brukar låta den vara inne samtidigt som köttet och när det är färdigstekt höjer jag temperaturen till 225° så att gratängen får fin färg
Honungskryddad ytterfilé

Honungskryddad ytterfilé

Blanda samman glazen och pensla köttet med det. Lägg frukten runt omkring köttet. Sätt i en köttermometer med spetsen i mitten av köttet
Ytterfilé i Lergryta

Ytterfilé i Lergryta

Dela köttet i två delar, lägg det sedan i den blöta och kalla grytan. Strö över grillkrydda och salt, ringla över oljan över köttet
Strimlad ytterfilé med svamp.

Strimlad ytterfilé med svamp.

Krydda köttet med salt och vitpeppar. Bryn köttet i omgångar. Lägg över kött och svamp i en traktörpanna

Supergod ytterfilé och gratäng!

Ställ in i ugnen samtidigt som köttet. (Kom ihåg att ta reda på den vätska som hamnar i folien medan köttet vilar också)
Marinerad Ytterfilé med jalapenodressing

Marinerad Ytterfilé med jalapenodressing

Marinerat kött av alla slag passar bra till buffén. Jag bjöd på två olika sorters kött i lördags. Putsa köttet och krydda det med salt, peppar och grillkrydda
Grillad ytterfilé med kaffemarinad

Grillad ytterfilé med kaffemarinad

Köttet på grillen. För ett tag sedan gjorde jag en kaffemarinad som blev god. När det var dags att planera kvällens middag gjorde jag den igen
Fläsk Ytterfilé

Fläsk Ytterfilé

Ett stänk av köttfond oxå. Lägger sedan köttbiten i folie. Köttet blir mört och mycket gott. Lägger på det innan servering och ställer köttet i ugnen på 100 gr ca 10-15 min

Ytterfilé med chili

Sedan lade jag kryddorna i en plastpåse, delade köttet på mitten och skakade runt till dess att allt kött var täckt av kryddor
Ytterfilé med gurksås (mjölkfri)

Ytterfilé med gurksås (mjölkfri)

Jag serverade köttet till ugnsbakade grönsaker och jag tycker det är så enkelt att variera rotsakerna efter säsong och behov