Vispa ihop olja, balsamico och salladskrydda. 8 hg fläskytterfilésmör/olja/ghi till stekning1 msk flingsalt2 msk Kunglig Salladskrydda - eller någon annan god kryddblandning som du gillar4 dl quinoa + vatten + 1 tsk örtbuljong400 g broccolibuketter12 körsbärstomater eller romanticatomater1 liten purjolök3/4 dl olivolja1/4 dl äppelbalsamico1 tsk Italiensk SalladskryddaPutsa fläskytterfilén och bind ev upp den till en rundare form
Rör ihop allt till marinaden och häll över den putsade fläskytterfilen i plastpåse. Gör en vanlig brunsås på skyn krydda och tillsätt Balsamico vinäger efter behag, det blir en väldigt god smak på såsen
Hyvla parmesan ovanpå och avsluta med nymalen svartpeppar och lite creme de balsamico. Vildsvinsgryta med basilka och hasselnötter1 kg ytterfile av vildsvin (fläskkött)2 dl grädde3 dl créme fraiche1 msk kalvfond2 krukor basilika2 dl hasselnötter2-3 vitlöksklyftor3 dl smakrik ost (använde lagrad prästost)flingsalt & svartpeppar
Jag stekte skivor av ytterfilé, pressade ner en vitlöksklyfta, ringlade över balsamico, en skvätt grädde, salt & peppar och lät puttra ihop på svagvärme tills såsen tjocknat och precis på slutet hällde jag över en liten burk med små, hela champinjoner… Ojoj, så vansinnigt gott
ca ½ fläskytterfile. Blandsallat + körsbärstomater + crema di balsamico GÖR SÅHÄR. Servera med ris, en bladad sallad och ringla över lite crema di balsamico… Gott som tusan
Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé, kryddad med rosmarin och rosépeppar. Honungsmelon och vattenmelon till lufttorkad skinka och lite crema di balsamico är en höjdare